Gluténmentes almás, édesburgonyás rakott: sok sajttal az igazi
Az édes és a sós ízek tökéletes összhangban vannak ebben az egyszerű, de ízletes almás, édesburgonyás rakottasban.
Az édesburgonya rostokban gazdag, a benne található A-vitamin pedig jótékony hatással van a látásra és az immunrendszerre. Könnyen variálható, így rengeteg módon kerülhet a tányérodra. Készülhet belőle leves, köret, chips, pite, de meg is lehet tölteni. Sőt, ínyenc rakottasnak is kiváló. Almával, sajttal készítve nem terheli meg a gyomrot, mégis ízletes végeredményt kapsz.
Almás, burgonyás rakott
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg édesburgonya
- 15 dkg sajt
- 2 db alma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ág rozmaring
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, és tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt, majd szűrd le, és ha langyosra hűl, vágd egyforma vastag karikákra. Az almát is szeleteld fel, és az édesburgonyával felváltva rétegezd egy vajjal megkent tűzálló tálba.
A főzőtejszínt keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, majd öntsd az édesburgonyára és az almára. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körül 30 perc alatt. Rozmaringgal díszítve kínáld.
A klasszikus rakott krumplit is készítheted édesburgonyával, biztosan nem bánod meg.
Rakott krumpli édesburgonyából: sokkal egészségesebb
A rakott krumpli olyan nosztalgikus étel, amit magamtól szinte sosem készítenék el, hacsak valamilyen ízről vagy illatról eszembe nem jut egy gyerekkori emlék.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
-
2024-10-24 08:06:03
-
2023-11-02 10:36:04
-
2022-11-24 09:46:03