Fahéjas-almás kenyér édes morzsával: elképesztően szaftos a belseje

A fahéjas-almás kenyér egyszerű kevert tésztából készül, a tetejét pedig roppanós morzsa dobja fel.

fahejas almas kenyer
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőporos tésztából készülő almás kenyérhez nagyon jól megy a fahéj, a dió és a tetejére csorgatott cukormáz. Hasonlóan a banánkenyérhez, ez az édesség is nagyon finom lesz valamilyen feltéttel, például lekvárral vagy mézzel is. Nézd meg azt is, milyen jól működik az alma és a dió párosítása leveles tésztába töltve!

Almakenyér édes morzsával

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:

  • 50 dkg alma
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (barack, vörösáfonya, mazsola stb.)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vaj a forma kikenéséhez

A morzsához:

  • 5 dkg dió
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál cukor

A cukormázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 5 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. Keverd el a fahéjjal, a felaprított dióval és aszalt gyümölcsökkel, a tojással, a cukorral, végül a sütőporos liszttel. Egyengesd el kivajazott formában, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

A morzsához először keverd össze a diót a zabpehellyel és a cukorral, és késes aprítóban morzsold őket össze. Add hozzá a puha vajat is. Amikor a süteményt kivetted a sütőből, még forrón kend rá a morzsát.

A mázhoz a cukrot keverd simára a vízzel, és csorgasd a kisült almakenyér tetejére.

Különleges kenyeret készíthetsz úgy is, ha a tésztájába sört öntesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük