Krémes, ízes Alfredo-csirke zöldborsóval megbolondítva: a tejszínes szósz is isteni
A híres Alfredo-csirkéből soha nem tudsz eleget készíteni. Ha a húst fokhagymás vajban sütöd meg, fenséges lesz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Könnyen gondolhatnád, hogy a chicken Alfredo, vagyis a tejszínes-csirkés tészta olasz finomság, pedig az amerikaiak szerettették meg a világgal. A fettuccini vagy a linguine tészta a klasszikus kísérője, de a spagetti is tökéletes hozzá. Nyáron dobd fel borsóval.
Alfredo-csirke zöldborsóval
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 20 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 bögre borsó
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá olajat, sót, és főzd körülbelül 10 percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A borsót is rakd forró vízbe, és főzd három percig. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd ízlés szerint. A vaj felét olvaszd fel, rakd hozzá a fokhagymát, majd a csirkét, és kis lángon süsd addig, amíg megpuhul, és szép piros lesz. Ez körülbelül 10 perc, közben kevergesd.
Öntsd a tejszínt egy lábosba, és melegítsd forráspontig, majd add hozzá a maradék vajat. Amikor megolvad, szórd hozzá a reszelt parmezánt, és folyamatosan kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Figyelj, hogy ne égjen le. Forgasd hozzá a tésztát, a csirkét, szórd meg borsóval, és a tetejére is tehetsz parmezánt.
A krémes, egylábasos csirkés tésztát sem bonyolultabb elkészíteni, ráadásul nagyon praktikus is.
Még több recept