
Krémes, ízes Alfredo-csirke zöldborsóval megbolondítva: a tejszínes szósz is isteni
A híres Alfredo-csirkéből soha nem tudsz eleget készíteni. Ha a húst fokhagymás vajban sütöd meg, fenséges lesz.


Könnyen gondolhatnád, hogy a chicken Alfredo, vagyis a tejszínes-csirkés tészta olasz finomság, pedig az amerikaiak szerettették meg a világgal. A fettuccini vagy a linguine tészta a klasszikus kísérője, de a spagetti is tökéletes hozzá. Nyáron dobd fel borsóval.
Alfredo-csirke zöldborsóval
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 20 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 bögre borsó
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá olajat, sót, és főzd körülbelül 10 percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A borsót is rakd forró vízbe, és főzd három percig. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd ízlés szerint. A vaj felét olvaszd fel, rakd hozzá a fokhagymát, majd a csirkét, és kis lángon süsd addig, amíg megpuhul, és szép piros lesz. Ez körülbelül 10 perc, közben kevergesd.
Öntsd a tejszínt egy lábosba, és melegítsd forráspontig, majd add hozzá a maradék vajat. Amikor megolvad, szórd hozzá a reszelt parmezánt, és folyamatosan kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Figyelj, hogy ne égjen le. Forgasd hozzá a tésztát, a csirkét, szórd meg borsóval, és a tetejére is tehetsz parmezánt.
A krémes, egylábasos csirkés tésztát sem bonyolultabb elkészíteni, ráadásul nagyon praktikus is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció