Krémes, ízes Alfredo-csirke zöldborsóval megbolondítva: a tejszínes szósz is isteni
A híres Alfredo-csirkéből soha nem tudsz eleget készíteni. Ha a húst fokhagymás vajban sütöd meg, fenséges lesz.

alfredo-csirke
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyen gondolhatnád, hogy a chicken Alfredo, vagyis a tejszínes-csirkés tészta olasz finomság, pedig az amerikaiak szerettették meg a világgal. A fettuccini vagy a linguine tészta a klasszikus kísérője, de a spagetti is tökéletes hozzá. Nyáron dobd fel borsóval.

Alfredo-csirke zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá olajat, sót, és főzd körülbelül 10 percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A borsót is rakd forró vízbe, és főzd három percig. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd ízlés szerint. A vaj felét olvaszd fel, rakd hozzá a fokhagymát, majd a csirkét, és kis lángon süsd addig, amíg megpuhul, és szép piros lesz. Ez körülbelül 10 perc, közben kevergesd.  
 

Öntsd a tejszínt egy lábosba, és melegítsd forráspontig, majd add hozzá a maradék vajat. Amikor megolvad, szórd hozzá a reszelt parmezánt, és folyamatosan kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Figyelj, hogy ne égjen le. Forgasd hozzá a tésztát, a csirkét, szórd meg borsóval, és a tetejére is tehetsz parmezánt. 
A krémes, egylábasos csirkés tésztát sem bonyolultabb elkészíteni, ráadásul nagyon praktikus is. 

Ezt is szeretjük