Pufók, áfonyás amerikai palacsinta - A tésztába is jócskán kerül gyümölcs
Ha hétvégén kicsit több időd van a reggeli készítésére, süss áfonyás palacsintát úgy, mint az amerikaiak.

Pufók, áfonyás amerikai palacsinta - A tésztába is jócskán kerül gyümölcs
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az áfonyás amerikai palacsinta kisebb, és a tésztába kerülő sütőpornak köszönhetően vastagabb, mint a miénk. Pillekönnyű, laktató és ellenállhatatlan. Tálaláskor pakold egymásra a palacsintákat, szórd meg még gyümölccsel, és önts le juharsziruppal vagy olvasztott vajjal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg áfonya
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Rakd hozzá a felolvasztott vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Keverd simára, aránylag sűrű masszát kell kapnod. Laza mozdulatokkal forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett áfonya felét.

 

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tégy bele két-három evőkanálnyi tésztát. Süsd aranysárgára mindkét oldalát körülbelül egy-egy perc alatt. Egyszerre akár több tésztát is rakhatsz a serpenyőbe, csak arra vigyázz, hogy sütés közben ne érjenek össze a palacsinták.

Blog.hu ajánló