A házi tortellini receptje

Plusz 3 töltelékvariáció

Most megtudhatod, hogyan tudsz otthon tortellinit készíteni. Mindehhez pedig néhány mesés töltelék receptjét is kipróbálhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kezdő háziasszonyok nagy barátja ez az olasz tésztaféle. Elkészítése a tévhitekkel ellentétben nem nehéz, mégis elkápráztathatod környezetedet főzőtudományoddal.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tortellinit, más néven papbecsapóst a papokra főző asszonyok készítették a háború alatt. A tésztát akkoriban nem volt mivel megtölteni, most azonban néhány ínycsiklandó tölteléket is mutatunk, hogy még változatosabbá tudd tenni a vacsorát.

Tortellini

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 tojás

Lisztet és kevés sót keverj össze, és készíts a közepére egy mélyedést. Tedd bele a tojásokat, és óvatosan kezdd el egy villával összekeverni, de úgy, hogy a tojások ne folyjanak ki a mélyedésből. Ha már annyira szilárd, hogy nem folyik ki, laza mozdulatokkal kezdd el a lisztet beledolgozni, de csak annyit, amennyit éppen fel tud venni.

Kezdd el dagasztani, és amikor már eléggé puha és rugalmas, akkor csomagold fóliába, és tedd félre pihenni. 45 perc pihentetés után nyújtsd ki a tésztát 1 mm vastagságú körre. V

ágj belőle négyzeteket, ezeket kell majd megtölteni. Ha rajta van a töltelék, hajtsd háromszöggé, majd a két sarkát vidd az oldalára, és ott rögzítsd. Ezután dobd forró vízbe, és 8-10 perc alatt főzd meg, majd forgasd meg vajban, és mártással, sajttal kínáld.

Sonkás tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 60 dkg sonka
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • oregánó
  • Vegeta

A tésztát gyúrd össze, és tedd félre pihenni. Amíg pihen, készítsd el a tölteléket. A sonkát daráld le, és a vajon kicsit pirítsd meg, szórd bele a frissen felaprított petrezselymet, és fűszerezd ízlés szerint. Reszeld bele a sajtot. A tésztát nyújtsd ki, és vágj ki belőle 6x6-os négyzeteket. Halmozz a közepére a sonkás raguból, majd két átlós sarkát fogd egybe, és alaposan nyomkodd össze. Sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzd meg.

Gombával töltött tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj
  • oregánó

A tésztához való összetevőket gyúrd össze, és tedd félre pihenni. A gombát vágd apró kockákra. A felaprított hagymát az olajon pirítsd meg, és szórd rá a gombát. Fűszerezd oregánóval, ha pedig már megpuhult a gomba, szórd rá a finomra vágott petrezselymet. A tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle négyzeteket. Mindegyik közepébe halmozz a gombás töltelékből, majd átlósan összefogva alaposan nyomd le a szélét. Forralj vizet, sózd meg, és néhány perc alatt főzd ki benne a tésztát. Nagyon finom, ha sajtos szósszal tálalod.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Húsos tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár víz
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.

Ezt is szeretjük