A tökéletes tyúkhúsleves receptje
Jó tyúkhúslevest főzni nem egyszerű, hiszen nem a legkarakteresebb ízű húsról van szó, de nem is lehetetlen. Megmutatjuk, hogy csináld.
A tyúkhúsleves bizonyára nálatok is szerepel a nagy vasárnapi családi ebédnél, ezért - hogy mégse unj rá - adunk néhány tippet, amivel feldobhatod a megszokott étkezést.
Az eredeti tyúkhúsleves receptjén kívül számos más fajta létezik, hiszen háztartása válogatja, hogy ki mivel teszi ízletessé. Amennyiben kedvet kaptál a főzőcskéhez, vedd elő a mély fazekad, és főzz egy melengető levest!
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 2,5 kg tisztított, bontott tyúk
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg cérnametélt
- 10 dkg kelkáposzta
- 12 dkg fehérrépa
- 8 dkg zellergumó
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dkg só
- néhány szem egész bors
A zöldségeket és a húst alaposan mosd meg. A tyúkot sós vízben tedd fel főni. Amikor felforr, a tetejét habozd le. Tedd bele a negyedelt zöldségeket és a borsszemeket, majd hagyd tovább főni.
A levesből merj ki egy kis lét, és ebben főzd meg a gombát és a kelkáposztát. Amikor a hús megpuhult, szeleteld fel, és a zöldségekkel, valamint a metélttel együtt tálald.
Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 kg tyúkhús
- 10 dkg karfiol
- 5 dkg gomba
- 5 dkg zöldborsó
- 4 dkg tarkabab
- 3-4 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis darab gyömbér
- petrezselyemzöld
- sáfrány
- só
A húst tisztítsd meg, majd szedd darabokra. Tedd fel főni körülbelül három liter vízbe. Amikor felforr, szedd le a habját. Tedd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint ízesítsd sáfránnyal, gyömbérrel, borssal és sóval. Ha a hús már majdnem megpuhult, tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a karfiol és a borsó kivételével. Ez utóbbiakat csak néhány perccel a többi zöldség után. Lassú tűzőn főzd készre.
Zöldséges tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 kg tyúk
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg karfiol
- 4 répa
- 4 fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 paprika
- 1 krumpli
- só
- egész bors
A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három liter vízben. A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel tetszésed szerint, majd add a leveshez, ha forr a víz. Tegyél bele pár szem borsot, és sózd meg ízlésed szerint. Addig főzd, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Cérnametélttel tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromos-tárkonyos csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldborsó
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 2 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál szárított tárkony
- fél citrom leve
- só
- bors
A húst aprítsd fel, és a megdinsztelt hagymán fehéredésig pirítsd. Öntsd fel pici vízzel, add hozzá a babérlevelet, és sózd, borsozd. Fél óra után add hozzá a megtisztított és feldarabolt répát, valamint gombát, és öntsd fel egy liter vízzel. Pár perc után keverd bele a zöldborsót. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, add hozzá a citrom levét, a mustárt, és sűrítsd be a levest. Végül szórd bele a tárkonyt, és néhány perc forralás után már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- tejszín
Tejszínes, tárkonyos levesek
- marha
- leves
4 gazdag húsleves receptje
- leves
- marhahús