A tökéletes sült libamáj receptje
A libamáj különlegesség, de nem csak étteremben kérheted. Sütési és fűszerezési praktikák következnek, melyek segítségével tökéleteset alkothatsz.
A libamájnak az ára borsos, de az elkészítése nem túl nehéz. Tarts be néhány egyszerű szabályt, és krémesen finom végeredményt kapsz.
Megtudhatod, hogyan készítsd elő, vágd fel, hogyan fűszerezd, milyen hőmérsékleten és meddig süsd. Készülj friss kenyérrel!
Sült libamáj
Hozzávalók:
- 50 dkg hízott libamáj
- 50 dkg libaháj
- 1 fej vöröshagyma
- kevés víz
A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnéd, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztasd be tejbe vagy hideg vízbe.
A hájat mosd meg szintén, majd óvatosan töröld szárazra. Kockázd fel, és az apróra vágott vöröshagymán olvaszd ki a zsírját. Ez körülbelül fél óra, ezalatt néhányszor keverd meg. A kisült zsírt szűrd át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztasd rá a lecsepegtetett májat.
Fedd le, és kezdd el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózd meg. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy jó-e már, ha még vér folyik belőle, akkor süsd tovább. Ha már puha állagú, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vedd le a gázról. Tedd nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsd rá, így tovább tárolható. Hagyd, hogy kihűljön, és tedd hűtőbe, vagy tálalhatod azonnal is.
Rántott libamáj
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- tej
- só
- bors
A libamájat az előbb leírtak alapján készítsd elő, majd áztasd annyi tejbe, ami éppen ellepi. A tojást verd fel, a lisztet és a zsemlemorzsát szórd egy-egy tálba. Mielőtt paníroznád, ízlés szerint sózd, borsozd. A májat nagyon óvatosan forgasd először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Az olajat forrósítsd fel. Tesztelheted egy kis darab zsemlemorzsával, ha sistereg, akkor óvatosan tedd bele a májat. Süsd sárgásbarna színűre, majd szedd ki egy papírtörlőre, és hagyd, hogy az olajat magába szívja.
Libamáj baconbundában
Hozzávalók:
- 60 dkg libamáj
- 4 szelet baconszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A libamáj hártyáját, ereit, zöld részét szedd le. Vágd négy részre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és kend meg vele a szeleteket. Tekerd baconbe, és óvatosan tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. A vöröshagymát vágd apróra, és pici olajon dinszteld meg. Tedd rá a májat, és süsd pirosra. Ezután tedd őket egy tűzálló edénybe, és előmelegített sütőben, 200 fokon még körülbelül 15 percig süsd attól függően, hogy mennyire szeretnéd puhára készíteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Gombás libamáj
Hozzávalók:
- 40 dkg libamáj
- 25 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- fél dl vörösbor
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- só
- bors
A gombát pucold meg, majd szeleteld fel. A vöröshagymát az olajon picit pirítsd meg, és tedd rá a gombát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Párold meg, ha kisült a leve, tedd rá a megtisztított, ízlés szerint sózott, borsozott, kockára vágott libamájat. Pirítsd meg, majd öntsd rá a vörösbort, a tejszínt, és fedő alatt forrald fel. Párold így egészen addig, míg besűrűsödik. Ekkor vedd le a lángról, hagyd még néhány percig állni, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha