A tökéletes mézeskalács receptje
Plusz díszítési ötletek
A karácsony a mézeskalács szezonja, ez kétségtelen, az illatos finomság lehet desszert és dísz is.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes mézeskalácshoz Lajos Mari receptje szerint

  • 25 dkg liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 6 dkg barna cukor,
  • 12,5 dkg méz,
  • 1 citrom, egy tasaknyi sütőpor,
  • 1 mokkáskanálnyi fahéj,
  • 1 tojás, némi szegfűszeg,
  • valamint szerecsendió kell,

na meg egy kis liszt a formázáshoz.
A cukrot, a mézet és a vajat tedd egy edénybe, majd lassú tűzön addig kevergesd, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Amikor elolvadt, tedd ezt a lábast hideg vízbe. Egy másik tálba reszeld a megtisztított citrom héját, add hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és némi őrölt szerecsendiót és szegfűszeget. Ha lehűlt a mézes keverék, habverővel keverd hozzá a tojást, majd add a liszthez és társaihoz. Az összedolgozás után egy egészen ragacsos masszát kell kapnod, ezt lisztezett felületen tudod cipóvá formálni.

Ha kész a cipó, tekerd be fóliával és egy éjszakára, de legalább öt órára tedd el pihenni a hűtőbe. Amikor pedig lejárt a pihenőidő, jön az igazán szórakoztató része a mézeskalács-készítésnek: a nyújtás, majd a formázás. Lisztezett felületen nyújtsd vékonyra a tésztát, majd vágj belőle olyan formákat, amilyenre vágysz, és díszítsd hangulatod szerint. Ezután tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kétszáz fokra előmelegített sütőben hét-nyolc perc alatt készre sülnek. 

Ezután jöhet a díszítés, kattintsd végig a képeket!

Klasszikus sütemények

A hagyományos édességeknek mindig helye van az asztalon, még a karácsonyi desszertorgia előtt is.

Blog.hu ajánló