A hagyományos francia palacsinta receptje

Egyszerű, mégis nagyon finom a francia palacsinta, biztos, hogy nagy sikert arathatsz vele, ha vendégeket vársz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia palacsinta, valódi nevén Crepe Suzette minden kisvendéglőben kapható Párizsban, igazi kedvenc.

Nem túl bonyolult a recept, de azért kicsit több idő elkészíteni, mint a hagyományos túrósat.

Francia palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 palacsinta
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • cukor

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc.

Elkészítés menete:

Hámozd meg egészen a narancsokat, a fehér hártyát is távolítsd el, és a héjából is reszelj egy keveset. Először is süsd meg a palacsintákat, receptet itt találsz hozzá, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot. Ha kisütötted a tésztát, a serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat és cukrot, majd erre rakj háromszögbe hajtogatott palacsintát, a serpenyő méretétől függően kettő vagy hármat.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Tedd hozzá a narancsot, a héját és egy evőkanál Grand Marniert, amit más narancslikőrrel is helyettesíthetsz. Alacsony lángos süsd össze, amíg el nem párolog az alkohol. Húzz kesztyűt hozzá, hogy ne történjen baj, ha meggyullad a likőr. Ha kész, tedd tányérra, és már ehetitek is. Ha nincs kedved a naranccsal bíbelődni, akkor használhatsz helyette lekvárt.

Főzőiskola

Főzőiskolánkban megtanulhatod a palacsinta elkészítésének titkait is, sok más hasznos konyhai fortély és alaprecept mellett.

Ezt is szeretjük