Sárgabarackos -túrós pite

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 100g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 100g finomliszt
  • 75g vaj
  • 75g tisztított, darált mandula

Töltelék

  • 500g túró
  • 4 tojás
  • 1/2 doboz sárgabarack konzerv
  • 200g vaj
  • 200g finom cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1cs vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a citromhéját, a sütőport, a cukrot, a puha vajat, a darált mandulát, a tojást. Sima tésztát keverünk belőle. Hűtőben pihentetjük.

Töltelék

Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. Lecsepegtetjük a sárgabarackot. A puha vajat habosra keverjük. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgáját. A túrót, a citromlét, a pudingport és a rumot, jól eldolgozzuk. A puha porcukros vajjal összekeverjük. A tészta kétharmadát a belisztezett gyúródeszkán a formával azonos méretű, kerek lappá nyújtjuk. A tésztát a formába helyezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén a túros masszához adjuk. A habos túros masszát rásimítjuk a tésztalapra. A sárgabarackot szemenként rátesszük a töltelékre és a barack közé morzsoljuk a maradék tésztát. A süteményt 180 fokon 1 órán sütjük. A süteményt a formában hűtjük.

Blog.hu ajánló