Magyaros kacsarilette

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Magyaros kacsarilette

Hozzávalók 4 személyre:

  • A rilette-hez
  • 2 kacsacomb
  • 6 ek. kacsazsír
  • Fél fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • Csipet só, bors

A négymagvas cipókhoz

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg Graham-liszt
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1.55 dl meleg víz
  • 1 kk. cukor
  • 1,5 kk. só
  • 1-1 ek. szezámmag, hántolt tökmag, napraforgóbél, lenmag

A lila csalamádéhoz

  • 40 dkg vöröskáposzta (1 kis fej torzsa nélkül)
  • 10 dkg (1 közepes) sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • Fél kígyóuborka
  • 1 csomag hónapos retek vagy egy fekete retek
  • 2 ek. só
  • 0,6 dl 20%-os ecet
  • 5 db édesítő
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket nagyon vékony szeletekre vágjuk, egy tálban a sóval összekeverjük. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát. Három napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, többször átkeverjük. Végül üvegekbe töltjük, hűtőbe tesszük.
A rilette-hez a combok bőrét lehúzzuk, darabokra vágjuk. Kisütjük belőle a zsírt, hozzáöntjük a többihez. 1 ek. zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Belenyomjuk a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a combokat, minden oldalukat körbepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha elfő a leve, pótoljuk. Picit sózzuk, borsozzuk. Mikor kész a „pörkölt”, kivesszük a húst, lefejtjük a csontokról, visszatesszük a szaftba. Elfőzzük a levet, beleöntjük a zsírt. Addig sütjük-pároljuk benne a húst, fakanállal megnyomkodjuk, míg szálaira szétesik. Langyosra hűtjük a pépet, fóliázott formákba öntjük. Éjszakára hűtőbe tesszük.
A cipókhoz a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a többi hozzávalóval együtt, simára gyúrjuk. 2 darabba szedjük, lisztezett tepsiben, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Késsel bevágjuk a tetejüket, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a cipókat 2 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén megpirítjuk. Egy tál egyik felére borítjuk a formából a rilette-et, középre tornyozunk pár szelet pirítóst, a másik felére kanalazunk egy kupac csalamádét. Azonnal tálaljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük