Chilis-csokoládés kacsamell

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Chilis-csokoládés kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db kacsamell (300 gramm)
  • ízlés szerint só
  • 100 gramm étcsokoládé (legalább 70%-os)
  • 1,5 dl tejszín
  • ízlés szerint chilipehely
  • 1 evőkanál kakaóbab töret a díszítéshez

Polentához

  • 100 gramm kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 tk. só
  • 40 gramm vaj
  • fehérbors

Spárgához

  • 1 csomag spárga (25-30 db)
  • 1 ek. borecet
  • 1 tk. só
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A kacsamellet megformázom, a bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percig pirítom, a másikat 3-4 percig, 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 15 percig sütöm.

2. A csokoládémártáshoz vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, hozzáöntöm a tejszínt, a kacsamellből kisült zsírból teszek 1 evőkanálnyit, hozzáadom a chilit.

3. A polentához a vizet felforralom, hozzáadom a tejet és a sót, folyamatos keverés mellett beleöntöm a kukoricadarát, (ha túl sűrű lenne, mehet bele még vizet), végül belekeverem a vajat és borsozom.

4. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, hozzáadom a sót és a borecetet, amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát, kb. 6 perc után kiveszem és jéghideg vízbe helyezem, végezetül megfuttatom forró citromos olajban.

Ezt is szeretjük