Chilis-csokoládés kacsamell

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db kacsamell (300 gramm)
  • ízlés szerint só
  • 100 gramm étcsokoládé (legalább 70%-os)
  • 1,5 dl tejszín
  • ízlés szerint chilipehely
  • 1 evőkanál kakaóbab töret a díszítéshez

Polentához

  • 100 gramm kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 tk. só
  • 40 gramm vaj
  • fehérbors

Spárgához

  • 1 csomag spárga (25-30 db)
  • 1 ek. borecet
  • 1 tk. só
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A kacsamellet megformázom, a bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percig pirítom, a másikat 3-4 percig, 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 15 percig sütöm.

2. A csokoládémártáshoz vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, hozzáöntöm a tejszínt, a kacsamellből kisült zsírból teszek 1 evőkanálnyit, hozzáadom a chilit.

3. A polentához a vizet felforralom, hozzáadom a tejet és a sót, folyamatos keverés mellett beleöntöm a kukoricadarát, (ha túl sűrű lenne, mehet bele még vizet), végül belekeverem a vajat és borsozom.

4. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, hozzáadom a sót és a borecetet, amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát, kb. 6 perc után kiveszem és jéghideg vízbe helyezem, végezetül megfuttatom forró citromos olajban.

Ezt is szeretjük