Gombasütemény
Gombasütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált keksz
- 30 dkg porcukor
- 50 dkg babapiskóta
- 10 dkg kókuszreszelék
- pici rum
- tej
- étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet a porcukorral, kevés rummal és a tejjel összegyúrjuk.
A kekszmasszát teaszűrőbe vagy pici merőkanálba nyomjuk, így készül el a gomba feje.
Közben a tetejére olvasztunk étcsokoládét kevés olajjal, ezzel kenjük be a gombafejeket.
A krémhez a margarint a cukorral és tojássárgával habosra keverjük.
A babapiskótát kettévágjuk, és kettőt összeragasztunk. Pici tejjel megkenjük, hogy a kókuszreszelék rátapadjon.
A szárát kevés krémmel ragasztjuk a fejhez.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept