Tejfölös, sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejfölös, sajtos pogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. porélesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tk. só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, közé keverjük az élesztőt, közben a tejet és a tejfölt mikróban meglangyosítjuk. A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal (ha elfelejtettük időben kivenni a hűtőből, reszeljük le nagy lyukú reszelőn). A többi anyagot is hozzáadjuk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Sima, egynemű, kissé lágy tésztát kell kapnunk. Megszórjuk egy kis liszttel, konyharuhával letakarva 45 percig kelesztjük. Ekkor gyúródeszkára tesszük és ujjnyi téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a sajt negyedével, háromba hajtjuk (jobbról, balról, felülről le). Ezt még 2x megismételjük 20 perces pihentetések után. Az utolsó hajtás után közvetlenül kb. 2 centi vastagságúra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, kiszaggatjuk,a maradék sajttal vagy köménymaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, két ujjnyi távolságra egymástó. Előmelegített, 240 fokos sütőben sütjük 30 percig. Elég hosszadalmas az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom! Kb. 35-40 db lesz belőle.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük