5 szaftos, egyben sült szűzpecsenye
A szűzpecsenye a legfinomabb húsok egyike, ne tartogasd csak hétvégére! Receptjeink nem a legegyszerűbbek, de megérik a fáradságot.
A szűzpecsenye igazi ínyenc fogás, amit az ember általában különleges alkalmakra tartogat. Azonban, ha szeretnéd egy kicsit feldobni a hétköznapi étkezéseket, akkor próbáld ki különleges receptjeinket!
Elkészítésük csak első olvasásra tűnik bonyolultnak, ha már kicsit járatosabban mozogsz a konyhában, biztosan nem fognak gondot okozni.
Mediterrán szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 20 dkg ementáli sajt
- 7 dl 100%-os paradicsomlé
- 6 evőkanál étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél kiskanál kakukkfű
- só
- bors
A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre. A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a tölteléket tömd a hús belsejébe, és a nyílást hústűvel rögzítsd. Egy tepsibe önts olajat, helyezd rá a húst, és előmelegített sütőben 45 percig süsd.
A hat kanál olajon dinszteld meg a felaprított hagymát. Szórd rá a lisztet, és állandó kevergetés mellett főzd néhány percig. Ekkor öntsd fel a paradicsomlével, tedd bele a babérlevelet, és ízesítsd a cukorral, a kakukkfűvel, a sóval, borssal. Főzd mártás sűrűségűre néhány perc alatt, és a megsült, felszeletelt húst locsold meg a mártással tálaláskor.
Szalonnában sült szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésszűz
- 10 szelet bacon
- 2 evőkanál ketchup
- oregánó
- egész feketebors
A húsról szedd le a hártyás és zsíros részeket. A borsot törd durvára, majd keverd össze az oregánóval és a ketchuppal. Kend be a páccal a húst, és a szalonnaszeleteket szorosan tekerd köré. Tedd hűtőbe egy órára, majd előmelegített sütőben süsd pirosra.
Töltött szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg savanyú uborka
- 10 dkg sajt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
A húst hosszában vágd be, nyisd ki, és óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a közepébe fektess bele egy szelet sajtot, egy szelet szalonnát és egy szelet csemegeuborkát. Hajtsd vissza a húst, és hústűvel rögzítsd. Kívülről is sózd be, és forró olajban süsd pirosra. Ezután önts alá pici vizet, és fedő alatt párold puhára.
Mézes szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 70 dkg szűzpecsenye
- 1 csomag bacon
- mustár
- méz
- olaj
- só
- bors
Néhány evőkanál mézet és mustárt keverj össze, és szórd meg sóval, borssal. A húst dörzsöld be vele, és tedd hűtőbe néhány órára. Egy jénai tálat bélelj ki baconnel, tedd rá a bepácolt pecsenyehúst, és takard be a maradék szalonnával. Önts rá pici olajat, fedd le alufóliával, és előmelegített sütőbe tedd be. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szűzpecsenye Wellington módra
Hozzávalók:
- 80 dkg szűzpecsenye
- 15 dkg gomba
- 5 dkg szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojássárgája
A húst mosd meg, töröld szárazra, és a felhevített olajban pirítsd meg. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és vedd ki az olajból. A hagymát, a gombát és a szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsd meg őket az olajon. Szórd bele a felaprított snidlinget és petrezselymet, fűszerezd, majd vedd le a tűzről. A leveles tésztát már korábban vedd ki a mélyhűtőből, hogy kiengedjen, ezután pedig nyújtsd ki. Kend rá a gombás masszát, és helyezd rá a húst. Tekerd köré a tésztát, majd a felvert, pici vízzel vegyített tojássárgájával kend meg. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka