Puncsgolyó
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »
- Gyönyörűen formálja a lábakat ez a torna, és csak 15 perc naponta: tónusosabb, keskenyebb combokat farag »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Időhiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncstorta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette, mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)
Puncsgolyó
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg baracklekvár
- 3,5 dl víz
- 7 dkg mazsola
- 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse rumaroma
Hempergetéshez
- kb. 5 dkg darált keksz
Elkészítés:
1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni. (Csak addig kell főzni, amíg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félretesszük hűlni.
2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel, és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

Még több recept