Puncsgolyó
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Időhiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncstorta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette, mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)
Puncsgolyó
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg baracklekvár
- 3,5 dl víz
- 7 dkg mazsola
- 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse rumaroma
Hempergetéshez
- kb. 5 dkg darált keksz
Elkészítés:
1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni. (Csak addig kell főzni, amíg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félretesszük hűlni.
2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel, és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

Még több recept