Puncsgolyó

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Időhiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncstorta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette, mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)

Puncsgolyó

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma

Hempergetéshez

  • kb. 5 dkg darált keksz
Recept idők

Elkészítés:

1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni. (Csak addig kell főzni, amíg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félretesszük hűlni.
2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel, és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

Ezt is szeretjük