Puncsgolyó
Időhiány miatt most ezt a sütés nélküli, hamar elkészíthető puncsgolyót készítettem. A nevét onnan kapta, hogy a puncstorta töltelékének az ízét adja vissza. Én 61 db golyócskát gyártottam belőle. Amennyire egyszerű, annyira finom! Csak vigyázzatok vele, mert ahányszor elmentek mellette, mindig kényszert éreztek, hogy egyet-egyet bekapjatok belőle! ;)
Puncsgolyó
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg baracklekvár
- 3,5 dl víz
- 7 dkg mazsola
- 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse rumaroma
Hempergetéshez
- kb. 5 dkg darált keksz
Elkészítés:
1. A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni. (Csak addig kell főzni, amíg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félretesszük hűlni.
2. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
3. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel, és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept