Hagymaropogós

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hagymaropogós

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 1/2 mk őrölt chili
  • 1/2 mk kurkuma
  • 1 tk só
  • 2 dl hideg víz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára. (Nagyobbra vágjuk, mint pl. a pörkölt alá valót.)

A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával, és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.

Egy serpenyőbe hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás-masszából.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)

Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.

Ezt is szeretjük