Grillcsirke hedonistáknak

Grillcsirke hedonistáknak
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkét sütni egyszerű dolog, de mégsem mindegy, milyen a végeredmény. Ha egy kicsit több időt szántok rá, mint eddig, garantálom a végeredmény kárpótolni fog mindenkit.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konyhakész (láb-fej nélküli) csirke, aminek súlya kb. 1 kg
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét megmossuk és papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, majd kívül-belül jól besózzuk. A kenhető állagú vajba belekeverünk 1 kk. törött borsot, és mint az arckrémet, jól bemasszírozzuk a csirke bőrébe. A csirke belsejébe berakjuk a vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket, a fél citromot és a húsleveskockát.
Veszünk egy méretes -kötöző- spárgát és a csirkét először hosszában, majd keresztben összekötözzük, mint a sonkát. Ettől minden belerakott ízesítő a belsejében marad, és a formáját is megtartja.
Az a legjobb, ha olyan tepsiben sütjük a csirkét, amiben rács is van, így a rácsra fektetve jobban, egyenletesebben átjárja a hő.
Először mellével lefelé fektetjük a rácsra, és 35 percig sütjük 200 fokon. Utána megfordítjuk, és még 35 percig sütjük mellével felfelé fordítva.
Ha lejárt a sütési idő, kivesszük a tepsiből és sütőpapírra (vagy alufóliára) tesszük. Meghintjük frissen vágott petrezselyemmel, becsomagoljuk, és legalább fél órán át pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk. Rizzsel és rukkolás fehérrépapürével tálaltam.

Ezt is szeretjük