Fokhagymás pulykacomb

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb pulyka felsőcomb
  • 1 fej fokhagyma
  • egy kis fokhagymakrém
  • ételízesítő
  • 2 ek. zsír - (legjobb libazsírral, de lehet kacsa- v. sertészsír)
  • 10 szem egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst az inaktól, hártyáktól megtisztítjuk, papírtörlővel leitatjuk róla az esetleges nedvességet. 1 ek. zsírt (olaj nem jó) serpenyőben felolvasztunk és a combot egyben hagyva, mindkét oldalán 1-1 percig lekapatjuk. Kivesszük a zsírból, kicsit állni hagyjuk, sóval, ételízesítővel, fokhagymakrémmel bedörzsöljük. Hegyes késsel kis lyukakat ejtünk (6-8) a húson, és kisebb fokhagymagerezdeket dugunk bele. Jénaiba tesszük, ráöntjük a zsírt a serpenyőből s még 1 ek.-lal teszünk mellé. Rádobáljuk a többi megtisztított hagymagerezdet, a borsot, lefedjük. Egy órát sütjük 200 fokon, ekkor megfordítjuk a húst, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Sülés után legalább 10-15 percet lefedve pihentetjük még, mielőtt szeletelnénk. Szeletelés után a serpenyőbe tesszük, a zsírjában elnyomogatjuk a megsült hagymákat, ráöntjük a húsra, összemelegítjük. Bármilyen burgonyakörettel tálalható. Főzelékek feltétjeként is kiváló. A zsírja hidegen kenyérre kenhető. Lilahagymával, paradicsommal vagy egyszerűen csak pirospaprikával meghintve isteni vacsora. Ugyanígy süthetünk egyben pulykamellet is.

Ezt is szeretjük