Zabpelyhes lencsefasírt
A férjemnek készítettem először, hogy legyenek húsmentes étkezéseink is! :)
Zabpelyhes lencsefasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg lencse
- 25 dkg zabpehely
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár (dijoni)
- csipet majoránna
- 1 -2 babérlevél
- só
- bors
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lencsét beáztatjuk, másnap sós, babérleveles vízben megfőzzük. Aki gyorsan szeretné elkészíteni az ételt, nem kell beáztatni a lencsét, ha egy kis szódabikarbónát teszünk a levébe, sőt aki vöröslencsével készíti, az gyorsabban megpuhul. A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk.
Hozzákeverjük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, pépesített fokhagymát, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot. Vizes kézzel kisebb fasírtokat formázunk. A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával. Olajban kisütjük. Köretként adhatunk hozzá rizst, bulgurt, kuszkuszt,esetleg mártogatós szószokkal is tálalhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept