Epres fánk

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres fánk

Hozzávalók 8 személyre

  • 1kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojássárga
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 üveg eperlekvár
  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá, és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval(esetleg pohárral) kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd forró olajban, közepes lángon, fedő alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük. Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá, majd megszórjuk porcukorral. Melegen tálaljuk.

15894691 fa424d8b4c1d2d3320e263e3d845478d wm
Ezt is szeretjük