Epres fánk

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 ek cukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojássárga
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 üveg eperlekvár
  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá, és hagyjuk felfutni.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval(esetleg pohárral) kiszaggatjuk.
A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd forró olajban, közepes lángon, fedő alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük. Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá, majd megszórjuk porcukorral. Melegen tálaljuk.

Ezt is szeretjük