4 ínycsiklandó, immunerősítő leves
Ha nem szeretnéd gyógyszerekkel átvészelni a náthaszezont, akkor erősítsd meg a szervezetedet természetes módszerrel.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 liter zöldségleves
  • fél csokor petrezselyem
  • 200 ml tejszín
  • só, feketebors, őrölt kömény
  • 1 csipet só

A félbevágott hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajban 8-10 percig párold.

Dobd hozzá a megroppantott fokhagymákat. Liszttel szórd meg, rövid ideig pirítsd. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd 5-7 percig lassú tűzön főzd.

A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 500 g paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés póréhagyma
  • zeller, sárgarépa
  • 1 csipet só és friss szerecsendió-őrlemény
  • 2 teáskanál szurokfű vagy majoránna

A paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is aprítsd fel. Ha felforrt a víz, az egészet tedd bele, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a levest a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd turmixold össze. Csak ezután fűszerezd.

Pikáns almaleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg birsalma
  • 25 dkg alma
  • 1 dl tejföl
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál liszt
  • csipetnyi só

A szegfűszeget és a fahéjat a citrom vékonyan levágott héjával és egy csipetnyi sóval 1 liter vízben forrald fel. Hámozd meg a birsalmát és az almát, távolítsd el a magházukat, majd vágd kockákra. Add az alapléhez, és főzd puhára! A levest habard be: a tejszínt és a tejfölt keverd ki a cukorral. Add hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre. Merj rá a levesből 1-2 merőkanálnyit, és állandó keverés mellett öntsd a leveshez. Forrald jól át!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Csilis répaleves

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g répa
  • 1 alma
  • fél liter zöldségleves-alaplé
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 zsírszegény tejföl vagy kefir
  • 1 tojássárgája, petrezselyemzöld
  • apróra vágott csilipaprika

A vöröshagymát és a fokhagymát vágd fel. Kockázd fel a répát és az almát. A hagymákat vajon párold meg, majd add hozzá a répa- és almadarabokat. Főzd, adj hozzá kis lisztet, és öntsd hozzá a zöldséglevest. Főzd körülbelül 20 percig, majd sózd, és turmixold össze. A felvert tojássárgáját keverd össze a kefirrel, add hozzá a leveshez, majd petrezselyemmel és csilivel ízesítsd.

Ezt is szeretjük