4 ínycsiklandó, immunerősítő leves
Ha nem szeretnéd gyógyszerekkel átvészelni a náthaszezont, akkor erősítsd meg a szervezetedet természetes módszerrel.
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 liter zöldségleves
- fél csokor petrezselyem
- 200 ml tejszín
- só, feketebors, őrölt kömény
- 1 csipet só
A félbevágott hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajban 8-10 percig párold.
Dobd hozzá a megroppantott fokhagymákat. Liszttel szórd meg, rövid ideig pirítsd. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd 5-7 percig lassú tűzön főzd.
A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.
Paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 500 g paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés póréhagyma
- zeller, sárgarépa
- 1 csipet só és friss szerecsendió-őrlemény
- 2 teáskanál szurokfű vagy majoránna
A paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is aprítsd fel. Ha felforrt a víz, az egészet tedd bele, és 10-20 percig főzd. Miután levetted a levest a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd turmixold össze. Csak ezután fűszerezd.
Pikáns almaleves
Hozzávalók:
- 25 dkg birsalma
- 25 dkg alma
- 1 dl tejföl
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 dl tejszín
- 5-6 szem szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 1 db citrom
- 2 evőkanál liszt
- csipetnyi só
A szegfűszeget és a fahéjat a citrom vékonyan levágott héjával és egy csipetnyi sóval 1 liter vízben forrald fel. Hámozd meg a birsalmát és az almát, távolítsd el a magházukat, majd vágd kockákra. Add az alapléhez, és főzd puhára! A levest habard be: a tejszínt és a tejfölt keverd ki a cukorral. Add hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre. Merj rá a levesből 1-2 merőkanálnyit, és állandó keverés mellett öntsd a leveshez. Forrald jól át!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csilis répaleves
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g répa
- 1 alma
- fél liter zöldségleves-alaplé
- 4 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 zsírszegény tejföl vagy kefir
- 1 tojássárgája, petrezselyemzöld
- apróra vágott csilipaprika
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd fel. Kockázd fel a répát és az almát. A hagymákat vajon párold meg, majd add hozzá a répa- és almadarabokat. Főzd, adj hozzá kis lisztet, és öntsd hozzá a zöldséglevest. Főzd körülbelül 20 percig, majd sózd, és turmixold össze. A felvert tojássárgáját keverd össze a kefirrel, add hozzá a leveshez, majd petrezselyemmel és csilivel ízesítsd.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab