4 tészta, 4 finom feltét

Szószfajták

Tudtad, hogy nem mindegy, hogy milyen tésztát főzöl ki a szaftosabb, és milyet a szilárdabb feltétekhez? Most eláruljuk a nyerő párosításokat.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spagetti aglio e olio

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • parmezán

A tésztát főzd ki forró vízben, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha, hanem maradjon úgynevezett al dente. A fokhagymagerezdeket roppantsd össze egy kés lapjával.

Forrósíts meg négy-öt evőkanál olívaolajat, és ebben puhítsd meg a fokhagymát. Tartsd alacsony lángon a tűzhelyet, nehogy megkeseredjen a hagyma. Ha megpuhult, a fakanállal nyomkodd szét alaposan.

Ha kifőtt a tészta, akkor szűrd le, és keverd össze a fokhagymás olajjal, majd sózd meg. Az olajba tehetsz apróra vágott erős paprikát is, és a tetejét megszórhatod kevés parmezánnal, de az egyszerű változat is nagyon finom.

Tonhalas farfalle

Hozzávalók:

  • 500 g farfalle
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál olívabogyó
  • 200 g tonhalkonzerv
  • kevés olívaolaj

Főzd meg a tésztát. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olajon melegítsd meg. Szűrd le a tésztát, és öntsd egy nagy tálba. Tedd a citromhéjat és a felaprított olajbogyót az olajba, majd öntsd rá a tejszínt, és forgasd bele a darabokra szedett, lecsöpögtetett tonhalat. Csak épphogy melegítsd össze, és már teheted is a tésztára. Forgasd össze.

Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors
  • 10 dkg juhsajt

Hámozd meg, majd vágd fel a burgonyát, ezután sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sóval, szerecsendióval fűszerezd. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.

A vörös- és a fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot darabokra. Felhevített olajban a hagymákat párold meg. Tedd bele a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. Öt percig főzd.
A mártást sóval és borssal ízesítsd, majd turmixold össze.
A juhsajtot vágd kockákra, tedd bele a szószba, és egyszer forrald át.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Penne all'arrabiata

Hozzávalók:

  • 35 dkg penne
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss chilipaprika
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • kevés olívaolaj

A tésztát főzd ki sós vízben. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát. Tegyél bele annyit, hogy kellemesen csípős legyen.
A paradicsomokat mártsd forró vízbe, hántsd le a héjukat, majd kockázd fel őket, és tedd a lábosba, majd főzd, amíg szét nem esnek. A szószt keverd el a tésztával, és parmezánnal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük