4 tészta, 4 finom feltét
Szószfajták
Tudtad, hogy nem mindegy, hogy milyen tésztát főzöl ki a szaftosabb, és milyet a szilárdabb feltétekhez? Most eláruljuk a nyerő párosításokat.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spagetti aglio e olio

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • parmezán

A tésztát főzd ki forró vízben, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha, hanem maradjon úgynevezett al dente. A fokhagymagerezdeket roppantsd össze egy kés lapjával.

Forrósíts meg négy-öt evőkanál olívaolajat, és ebben puhítsd meg a fokhagymát. Tartsd alacsony lángon a tűzhelyet, nehogy megkeseredjen a hagyma. Ha megpuhult, a fakanállal nyomkodd szét alaposan.

Ha kifőtt a tészta, akkor szűrd le, és keverd össze a fokhagymás olajjal, majd sózd meg. Az olajba tehetsz apróra vágott erős paprikát is, és a tetejét megszórhatod kevés parmezánnal, de az egyszerű változat is nagyon finom.

Tonhalas farfalle

Hozzávalók:

  • 500 g farfalle
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál olívabogyó
  • 200 g tonhalkonzerv
  • kevés olívaolaj

Főzd meg a tésztát. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olajon melegítsd meg. Szűrd le a tésztát, és öntsd egy nagy tálba. Tedd a citromhéjat és a felaprított olajbogyót az olajba, majd öntsd rá a tejszínt, és forgasd bele a darabokra szedett, lecsöpögtetett tonhalat. Csak épphogy melegítsd össze, és már teheted is a tésztára. Forgasd össze.

Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors
  • 10 dkg juhsajt

Hámozd meg, majd vágd fel a burgonyát, ezután sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sóval, szerecsendióval fűszerezd. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.

A vörös- és a fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot darabokra. Felhevített olajban a hagymákat párold meg. Tedd bele a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. Öt percig főzd.
A mártást sóval és borssal ízesítsd, majd turmixold össze.
A juhsajtot vágd kockákra, tedd bele a szószba, és egyszer forrald át.

Penne all'arrabiata

Hozzávalók:

  • 35 dkg penne
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss chilipaprika
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • kevés olívaolaj

A tésztát főzd ki sós vízben. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát. Tegyél bele annyit, hogy kellemesen csípős legyen.
A paradicsomokat mártsd forró vízbe, hántsd le a héjukat, majd kockázd fel őket, és tedd a lábosba, majd főzd, amíg szét nem esnek. A szószt keverd el a tésztával, és parmezánnal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük