4 tészta, 4 finom feltét
Tudtad, hogy nem mindegy, hogy milyen tésztát főzöl ki a szaftosabb, és milyet a szilárdabb feltétekhez? Most eláruljuk a nyerő párosításokat.
Spagetti aglio e olio
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 4-5 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- só
- parmezán
A tésztát főzd ki forró vízben, de vigyázz, hogy ne legyen túl puha, hanem maradjon úgynevezett al dente. A fokhagymagerezdeket roppantsd össze egy kés lapjával.
Forrósíts meg négy-öt evőkanál olívaolajat, és ebben puhítsd meg a fokhagymát. Tartsd alacsony lángon a tűzhelyet, nehogy megkeseredjen a hagyma. Ha megpuhult, a fakanállal nyomkodd szét alaposan.
Ha kifőtt a tészta, akkor szűrd le, és keverd össze a fokhagymás olajjal, majd sózd meg. Az olajba tehetsz apróra vágott erős paprikát is, és a tetejét megszórhatod kevés parmezánnal, de az egyszerű változat is nagyon finom.
Tonhalas farfalle
Hozzávalók:
- 500 g farfalle
- 1,5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál olívabogyó
- 200 g tonhalkonzerv
- kevés olívaolaj
Főzd meg a tésztát. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olajon melegítsd meg. Szűrd le a tésztát, és öntsd egy nagy tálba. Tedd a citromhéjat és a felaprított olajbogyót az olajba, majd öntsd rá a tejszínt, és forgasd bele a darabokra szedett, lecsöpögtetett tonhalat. Csak épphogy melegítsd össze, és már teheted is a tésztára. Forgasd össze.
Gnocchi paradicsomos-juhsajtos szószban
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- só
- 2 dkg vaj
Hozzávalók a szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db közepes nagyságú paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, bors
- 10 dkg juhsajt
Hámozd meg, majd vágd fel a burgonyát, ezután sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Krumplinyomón törd át, és gyorsan dolgozd bele a tojássárgákat. Add hozzá előbb a lisztet, és sóval, szerecsendióval fűszerezd. Formálj 2 cm hosszú, ovális galuskákat a tésztából, közepükbe nyomj késsel mélyedést. Tedd forró, sós vízbe, és az újraforrástól 3 percig főzd. A vízből kivéve csöpögtesd le.
A vörös- és a fokhagymát vágd apró kockákra, a paradicsomot darabokra. Felhevített olajban a hagymákat párold meg. Tedd bele a paradicsompürét, majd a paradicsomdarabokat is. Öt percig főzd.
A mártást sóval és borssal ízesítsd, majd turmixold össze.
A juhsajtot vágd kockákra, tedd bele a szószba, és egyszer forrald át.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Penne all'arrabiata
Hozzávalók:
- 35 dkg penne
- 40 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- friss chilipaprika
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- kevés olívaolaj
A tésztát főzd ki sós vízben. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és olívaolajon kezdd el melegíteni, majd add hozzá a nagyon apróra vágott chilipaprikát. Tegyél bele annyit, hogy kellemesen csípős legyen.
A paradicsomokat mártsd forró vízbe, hántsd le a héjukat, majd kockázd fel őket, és tedd a lábosba, majd főzd, amíg szét nem esnek. A szószt keverd el a tésztával, és parmezánnal megszórva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom