5 új tepsis süti

30 perces finomságok

Ha a dolgos hétköznapokon is szívesen kedveskednél egy kis nassal a családnak, válassz ripsz-ropsz elkészíthető, édes finomságaink közül!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevert meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 kiskanál fahéj
  • porcukor a tálaláshoz

Keverd a vajat habosra a tojások sárgájával meg a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd, majd potyogtasd bele a kimagozott meggyszemeket, és hintsd meg fahéjjal.

Told forró sütőbe, és közepes lángon 20-25 percig süsd. Még langyosan vágd kockára, és hintsd meg porcukorral.

Olcsó süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • másfél kanál szódabikarbóna
  • másfél kanál fahéj
  • 8 evőkanál lekvár
  • 14 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • vagdalt dió a tetejére

A fentieket keverd simára, majd kivajazott és kilisztezett tepsibe öntsd. Tedd forró sütőbe, majd mérsékelt lángon 20-25 percig süsd. Vágd fel, és porcukrozd meg. Lehet variálni belepotyogtatott, kimagozott meggy- vagy cseresznyeszemekkel, de keverhetsz bele bármilyen feldarabolt gyümölcsöt.

Tepsis almás sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • egy csipet só
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 kávéskanál sütőpor

Az almát hámozd meg, és nagyon vékony szeletekre vágd fel. A vajat, a cukrot és a tojásokat keverd össze, ízesítsd egy citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 1-2 evőkanál rummal. Keverd bele az almaszeleteket, és add hozzá a sütőport és a lisztet. Egy tepsit olajjal kenj ki, és öntsd bele a masszát, majd 20-25 percig süsd.

Csokiszelet villámgyorsan

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál rum
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 tojás
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki

A kétféle csokoládét tördeld egy lábasba, a vajat dobd rá, majd kis lángon, állandóan kevergetve olvaszd föl. A tojások sárgáját a cukorral habosítsd fel, a vajas csokoládét is dolgozd bele. Először a rumot, azután a lisztet add hozzá, végül forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Egy tortaformát vajjal kenj ki, a csokoládés masszát simítsd bele. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 35 percig süsd. Amikor kihűlt, vágd cikkekre, és tejszínhabbal díszítsd, de az is nagyon finom, ha 1-1 gombóc vaníliajégkrémet kanalazol a csokiszeletek mellé.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb kifli
  • 1 liter tej
  • vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

A kifli akkor jó, ha már egy kicsit szikkadt. A tejet melegítsd fel. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral, és add a tejhez, melegítsd össze, de ne forrald fel, mert úgy a tojások sárgája kicsapódik, és a krém szemcsés lesz. Keverd bele a vaníliás cukrot is. A mákot keverd el a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, és vajazd ki. A kifliket karikázd fel, és rétegezd a tál aljára. Locsold meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Folytasd így, amíg el nem fogy. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 20 percig.

Ezt is szeretjük