5 új tepsis süti

30 perces finomságok

Ha a dolgos hétköznapokon is szívesen kedveskednél egy kis nassal a családnak, válassz ripsz-ropsz elkészíthető, édes finomságaink közül!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevert meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 kiskanál fahéj
  • porcukor a tálaláshoz

Keverd a vajat habosra a tojások sárgájával meg a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd, majd potyogtasd bele a kimagozott meggyszemeket, és hintsd meg fahéjjal.

Told forró sütőbe, és közepes lángon 20-25 percig süsd. Még langyosan vágd kockára, és hintsd meg porcukorral.

Olcsó süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • másfél kanál szódabikarbóna
  • másfél kanál fahéj
  • 8 evőkanál lekvár
  • 14 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • vagdalt dió a tetejére

A fentieket keverd simára, majd kivajazott és kilisztezett tepsibe öntsd. Tedd forró sütőbe, majd mérsékelt lángon 20-25 percig süsd. Vágd fel, és porcukrozd meg. Lehet variálni belepotyogtatott, kimagozott meggy- vagy cseresznyeszemekkel, de keverhetsz bele bármilyen feldarabolt gyümölcsöt.

Tepsis almás sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • egy csipet só
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 kávéskanál sütőpor

Az almát hámozd meg, és nagyon vékony szeletekre vágd fel. A vajat, a cukrot és a tojásokat keverd össze, ízesítsd egy citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 1-2 evőkanál rummal. Keverd bele az almaszeleteket, és add hozzá a sütőport és a lisztet. Egy tepsit olajjal kenj ki, és öntsd bele a masszát, majd 20-25 percig süsd.

Csokiszelet villámgyorsan

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál rum
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 tojás
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki

A kétféle csokoládét tördeld egy lábasba, a vajat dobd rá, majd kis lángon, állandóan kevergetve olvaszd föl. A tojások sárgáját a cukorral habosítsd fel, a vajas csokoládét is dolgozd bele. Először a rumot, azután a lisztet add hozzá, végül forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Egy tortaformát vajjal kenj ki, a csokoládés masszát simítsd bele. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 35 percig süsd. Amikor kihűlt, vágd cikkekre, és tejszínhabbal díszítsd, de az is nagyon finom, ha 1-1 gombóc vaníliajégkrémet kanalazol a csokiszeletek mellé.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb kifli
  • 1 liter tej
  • vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

A kifli akkor jó, ha már egy kicsit szikkadt. A tejet melegítsd fel. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral, és add a tejhez, melegítsd össze, de ne forrald fel, mert úgy a tojások sárgája kicsapódik, és a krém szemcsés lesz. Keverd bele a vaníliás cukrot is. A mákot keverd el a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, és vajazd ki. A kifliket karikázd fel, és rétegezd a tál aljára. Locsold meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Folytasd így, amíg el nem fogy. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 20 percig.

Ezt is szeretjük