4 jól megpakolt, isteni pizza

Gyors vacsorák

Csirkemáj, káposzta, rengeteg sajt, zöldségek és egy kevés sör. Ezeket a finomságokat most mind rápakolhatod a saját kezűleg elkészített pizzádra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizza-alaptészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál só

A meglangyosított tejet keverd simára a szétmorzsolt élesztővel. Ha felfutott, dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal. Pihentesd 30 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastagra.

Bélelj ki vele egy közepes nagyságú tepsit. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon félig süsd meg, majd egyenletesen oszd el rajta a feltétet, és süsd készre.

Csirkemájas pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • mokkáskanálnyi törött feketebors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
  • só – ízlés szerint

A forró olajon sárgára fonnyasztott, megtisztított és finomra metélt vöröshagymára dobd rá a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Hintsd meg a fűszerekkel, de ne sózd meg. Pirítsd egy-két percig, majd add hozzá a metéltre vágott csirkemájat. Lefedve, saját levében párold 4 percig, majd a fedőt levéve süsd zsírjára. Csak ezután sózd meg. A májas tölteléket kend a félig megsült pizzatésztára, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre.

Káposztás-sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 20 dkg főtt sonka vagy tarja
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál csombor
  • törött feketebors
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

A megtisztított káposztát reszeld le, vagy vágd nagyon vékony metéltre. Sózd meg, néhány perces állás után nyomkodd ki, majd hintsd meg a fűszerekkel, és saját levében fedő alatt párold puhára. A sonkát vagdald nagyon vékony csíkokra, és add hozzá a puha káposztához. Fedő alatt párold egy percig, majd a fedőt levéve pirítsd meg. Ha langyosra hűlt, keverd bele a tejfölt, és kend a félig sült pizzára. Szórd meg reszelt sajttal, és forró sütőben süsd készre.

Sörös-hagymás pizza

Hozzávalók:

  • 4 szál póréhagyma
  • fél üveg világos sör
  • 3 tojás
  • reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 szem összetört szegfűszeg
  • törött fehérbors

A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra, és a vajon süsd üvegesre. Öntsd fel a sörrel, szórd bele a fűszereket, és 10 percig forrald. Ha a kapott sűrű mártás langyosra hűlt, keverd bele a tojások sárgáját és a fehérjékből vert kemény habot. A krémet kend rá a félig megsült pizzára, és a reszelt sajttal megszórva süsd készre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zöldséges-sajtos pizza

Hozzávalók:

  • 25 dkg bármilyen idényzöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál tárkony
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • törött feketebors

A megtisztított vöröshagymát vagdald finomra. Dinszteld meg forró olajon, majd add hozzá a megtisztított, vékony hasábokra vágott zöldséget. Sózd meg, fűszerezd, fedő alatt saját levében párold puhára, majd süsd zsírjára. Keverd bele a paradicsompürét, a tejfölt és 1 dl vizet. Jól forrald fel, keverd össze a reszelt sajt felével, majd, ha langyosra hűlt, add hozzá a tojássárgákat. A krémet kend a tésztára, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben süsd a sajt megolvadásáig.

Ezt is szeretjük