A pasik 4 kedvenc receptje
Ha szeretnéd elkápráztatni új választottadat, vagy csak úgy meglepnéd párodat, akkor készítsd el az alábbi receptek egyikét!

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült húsok kifejezetten pasis kajának számítanak, nincs olyan férfi, aki ellent tudna állni egy illatos, omlós hússzeletnek. Hát még egy hozzá hasonló étvággyal falatozó nőnek. A férfiak többsége ugyanis utálja a csipegető nőket.

Egy estén pedig te is megengedheted magadnak, hogy ne a kalóriaszámolgatással foglalkozz. A köretre se legyen gondod, egy vagy két jó nagy karéj friss kenyér és egy kis csípős savanyúság bőven megteszi. Ha viszont hancúrozni szeretnél, valami könnyebbet készíts.

Szaftos marhasült

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy és vastag szelet marhahús
  • mustár
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • olaj

Aprítsd fel a hagymát, majd párold üvegesre az olajon. A hússzeleteket tedd a hagymára, és pirítsd, amíg meg nem barnulnak. Vedd ki a húst, majd a hagymás olajhoz keverj egy kanálnyi mustárt és kevés meleg vizet. Keverd el jól, majd tedd vissza a húst, és párold puhára. Ha puha, vedd ki, szeleteld fel. A hús levéhez add hozzá a tejfölt, keverd el, tedd vissza a hússzeleteket, és párold még sütőben 10-15 percig.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet kicsontozott rostélyos
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • 3 evőkanál olaj a hús pácolásához

A sütés előtti napon a felszeletelt húst klopfold ki, inait, a széleit vagdosd be, és borsozd meg. Az olajjal bekenve, a hűtőszekrényben, lefedve pácold. A megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. Egy serpenyőt kenj ki olajjal, és a hagymakarikákat fedetlenül süsd ropogós-pirosra, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged! A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyos szeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd, ha az magától elválik a serpenyő aljától, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.

Görög rostélyos

Hozzávalók:

  • 40 dkg rostélyos
  • 3 szál újhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanálnyi majoránna
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • késhegynyi köménymag
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska rozmaring

Csontozd ki, és verd vékonyra a rostélyost. Az olajon hirtelen süsd át a szeleteket, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Majd rakd bele a húsleveskockát, a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. Kevés vízzel vagy vörösborral párold jó puhára, és rövid lére sütve tálald.

Sertésflekken

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 25 g liszt
  • zöldbors, rózsabors, feketebors

A sertéstarját vágd egyforma szeletekre, klopfold ki, és sózd meg mindkét oldalát. A háromszínű borsot frissen daráld rá. Serpenyőben hevíts olajat, és a lisztbe mártott sertéstarja mindkét oldalát süsd szép pirosra. A sertésflekkent locsold meg a saját zsírjával tálalás előtt.

Ezt is szeretjük