A pasik 4 kedvenc receptje
Ha szeretnéd elkápráztatni új választottadat, vagy csak úgy meglepnéd párodat, akkor készítsd el az alábbi receptek egyikét!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült húsok kifejezetten pasis kajának számítanak, nincs olyan férfi, aki ellent tudna állni egy illatos, omlós hússzeletnek. Hát még egy hozzá hasonló étvággyal falatozó nőnek. A férfiak többsége ugyanis utálja a csipegető nőket.

Egy estén pedig te is megengedheted magadnak, hogy ne a kalóriaszámolgatással foglalkozz. A köretre se legyen gondod, egy vagy két jó nagy karéj friss kenyér és egy kis csípős savanyúság bőven megteszi. Ha viszont hancúrozni szeretnél, valami könnyebbet készíts.

Szaftos marhasült

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy és vastag szelet marhahús
  • mustár
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • olaj

Aprítsd fel a hagymát, majd párold üvegesre az olajon. A hússzeleteket tedd a hagymára, és pirítsd, amíg meg nem barnulnak. Vedd ki a húst, majd a hagymás olajhoz keverj egy kanálnyi mustárt és kevés meleg vizet. Keverd el jól, majd tedd vissza a húst, és párold puhára. Ha puha, vedd ki, szeleteld fel. A hús levéhez add hozzá a tejfölt, keverd el, tedd vissza a hússzeleteket, és párold még sütőben 10-15 percig.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet kicsontozott rostélyos
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • 3 evőkanál olaj a hús pácolásához

A sütés előtti napon a felszeletelt húst klopfold ki, inait, a széleit vagdosd be, és borsozd meg. Az olajjal bekenve, a hűtőszekrényben, lefedve pácold. A megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. Egy serpenyőt kenj ki olajjal, és a hagymakarikákat fedetlenül süsd ropogós-pirosra, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged! A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyos szeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd, ha az magától elválik a serpenyő aljától, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.

Görög rostélyos

Hozzávalók:

  • 40 dkg rostélyos
  • 3 szál újhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanálnyi majoránna
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • késhegynyi köménymag
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska rozmaring

Csontozd ki, és verd vékonyra a rostélyost. Az olajon hirtelen süsd át a szeleteket, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Majd rakd bele a húsleveskockát, a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. Kevés vízzel vagy vörösborral párold jó puhára, és rövid lére sütve tálald.

Sertésflekken

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 25 g liszt
  • zöldbors, rózsabors, feketebors

A sertéstarját vágd egyforma szeletekre, klopfold ki, és sózd meg mindkét oldalát. A háromszínű borsot frissen daráld rá. Serpenyőben hevíts olajat, és a lisztbe mártott sertéstarja mindkét oldalát süsd szép pirosra. A sertésflekkent locsold meg a saját zsírjával tálalás előtt.

Ezt is szeretjük