A pasik 4 kedvenc receptje

Ha szeretnéd elkápráztatni új választottadat, vagy csak úgy meglepnéd párodat, akkor készítsd el az alábbi receptek egyikét!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült húsok kifejezetten pasis kajának számítanak, nincs olyan férfi, aki ellent tudna állni egy illatos, omlós hússzeletnek. Hát még egy hozzá hasonló étvággyal falatozó nőnek. A férfiak többsége ugyanis utálja a csipegető nőket.

Egy estén pedig te is megengedheted magadnak, hogy ne a kalóriaszámolgatással foglalkozz. A köretre se legyen gondod, egy vagy két jó nagy karéj friss kenyér és egy kis csípős savanyúság bőven megteszi. Ha viszont hancúrozni szeretnél, valami könnyebbet készíts.

Szaftos marhasült

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy és vastag szelet marhahús
  • mustár
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • olaj

Aprítsd fel a hagymát, majd párold üvegesre az olajon. A hússzeleteket tedd a hagymára, és pirítsd, amíg meg nem barnulnak. Vedd ki a húst, majd a hagymás olajhoz keverj egy kanálnyi mustárt és kevés meleg vizet. Keverd el jól, majd tedd vissza a húst, és párold puhára. Ha puha, vedd ki, szeleteld fel. A hús levéhez add hozzá a tejfölt, keverd el, tedd vissza a hússzeleteket, és párold még sütőben 10-15 percig.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet kicsontozott rostélyos
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • 3 evőkanál olaj a hús pácolásához

A sütés előtti napon a felszeletelt húst klopfold ki, inait, a széleit vagdosd be, és borsozd meg. Az olajjal bekenve, a hűtőszekrényben, lefedve pácold. A megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. Egy serpenyőt kenj ki olajjal, és a hagymakarikákat fedetlenül süsd ropogós-pirosra, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged! A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyos szeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd, ha az magától elválik a serpenyő aljától, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.

Görög rostélyos

Hozzávalók:

  • 40 dkg rostélyos
  • 3 szál újhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanálnyi majoránna
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • késhegynyi köménymag
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska rozmaring

Csontozd ki, és verd vékonyra a rostélyost. Az olajon hirtelen süsd át a szeleteket, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Majd rakd bele a húsleveskockát, a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. Kevés vízzel vagy vörösborral párold jó puhára, és rövid lére sütve tálald.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Sertésflekken

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 25 g liszt
  • zöldbors, rózsabors, feketebors

A sertéstarját vágd egyforma szeletekre, klopfold ki, és sózd meg mindkét oldalát. A háromszínű borsot frissen daráld rá. Serpenyőben hevíts olajat, és a lisztbe mártott sertéstarja mindkét oldalát süsd szép pirosra. A sertésflekkent locsold meg a saját zsírjával tálalás előtt.

Ezt is szeretjük