A pasik 4 kedvenc receptje
Ha szeretnéd elkápráztatni új választottadat, vagy csak úgy meglepnéd párodat, akkor készítsd el az alábbi receptek egyikét!
A sült húsok kifejezetten pasis kajának számítanak, nincs olyan férfi, aki ellent tudna állni egy illatos, omlós hússzeletnek. Hát még egy hozzá hasonló étvággyal falatozó nőnek. A férfiak többsége ugyanis utálja a csipegető nőket.
Egy estén pedig te is megengedheted magadnak, hogy ne a kalóriaszámolgatással foglalkozz. A köretre se legyen gondod, egy vagy két jó nagy karéj friss kenyér és egy kis csípős savanyúság bőven megteszi. Ha viszont hancúrozni szeretnél, valami könnyebbet készíts.
Szaftos marhasült
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy és vastag szelet marhahús
- mustár
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- olaj
Aprítsd fel a hagymát, majd párold üvegesre az olajon. A hússzeleteket tedd a hagymára, és pirítsd, amíg meg nem barnulnak. Vedd ki a húst, majd a hagymás olajhoz keverj egy kanálnyi mustárt és kevés meleg vizet. Keverd el jól, majd tedd vissza a húst, és párold puhára. Ha puha, vedd ki, szeleteld fel. A hús levéhez add hozzá a tejfölt, keverd el, tedd vissza a hússzeleteket, és párold még sütőben 10-15 percig.
Hagymás rostélyos
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szelet kicsontozott rostélyos
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- 3 evőkanál olaj a hús pácolásához
A sütés előtti napon a felszeletelt húst klopfold ki, inait, a széleit vagdosd be, és borsozd meg. Az olajjal bekenve, a hűtőszekrényben, lefedve pácold. A megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. Egy serpenyőt kenj ki olajjal, és a hagymakarikákat fedetlenül süsd ropogós-pirosra, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged! A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyos szeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd, ha az magától elválik a serpenyő aljától, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.
Görög rostélyos
Hozzávalók:
- 40 dkg rostélyos
- 3 szál újhagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanálnyi majoránna
- 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- késhegynyi köménymag
- késhegynyi pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ágacska rozmaring
- só
Csontozd ki, és verd vékonyra a rostélyost. Az olajon hirtelen süsd át a szeleteket, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Majd rakd bele a húsleveskockát, a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. Kevés vízzel vagy vörösborral párold jó puhára, és rövid lére sütve tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sertésflekken
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 25 g liszt
- só
- zöldbors, rózsabors, feketebors
A sertéstarját vágd egyforma szeletekre, klopfold ki, és sózd meg mindkét oldalát. A háromszínű borsot frissen daráld rá. Serpenyőben hevíts olajat, és a lisztbe mártott sertéstarja mindkét oldalát süsd szép pirosra. A sertésflekkent locsold meg a saját zsírjával tálalás előtt.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha