4 eredeti olasz pizza
Készítsd el otthon!
Imádod a pizzát? Mielőtt felkapnád a telefont, hogy rendelj egyet, próbáld meg magad megsütni! Egyszerűbb lesz, mint gondolnád!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só

Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos vízben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős vizet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Letakarva, meleg helyen keleszd kétszeresére. Körülbelül negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát csapkodd párszor a deszkához, formázz cipót belőle. Lisztezd meg, takard le, és keleszd még körülbelül egy óra hosszat. Ez lesz az összes pizza alapja.

Ligur pizza

Hozzávalók:

  • 4 darab szardella
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • olajbogyó
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Szeleteld vékony karikákra a hagymát, és párold meg olívaolajon. Hámozd meg a paradicsomot, darabold fel, add a hagymához, és sűrítsd össze. Keverd a szószba a felvágott szardellát is. Kenj ki olajjal egy 28 cm átmérőjű tortaformát, nyújtsd ki a tésztát kézzel, és helyezd a formába úgy, hogy hagyj vastagabb peremet a szélén. Oszd el rajta a paradicsomos mártást, tedd rá a hámozatlan fokhagyma-gerezdeket, oszd el rajta az olajbogyót, a közepére pedig tegyél friss bazsalikomleveleket. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 230 fokon 15 percig.

Négy évszak pizza

Megoszlanak a vélemények, hogy mi is csücsül negyedikként a quattro stagioni tetején. Van, aki kolbászt tesz rá, van, aki kagylót, és olyan is, aki szerint a sajt a negyedik. Három a biztos, a negyediket válaszd ki te.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 10 evőkanál víz
  • oregánó
  • + az általad választott összetevő

A meghámozott, kimagozott paradicsomokat darabold fel. A sajtot vágd apró kockákra, a sonkát pedig csíkokra. A gombát szeleteld fel, és párold pár percig kevés olajon. Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és kend meg a szósszal. Oszd négy cikkre, az egyiket szórd meg a sajttal, a másodikat a sonkával, a harmadikat a gombával, a negyedikre tedd az általad választottat. Szórd meg az egészet oregánóval, és locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített, forró sütőben süsd 15 percig.

Pizza római módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 4 darab ringli
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 evőkanál víz
  • parmezán sajt
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors

Darabold fel a meghámozott, kimagozott paradicsomot, a sajtot vágd apró kockákra. A pizzatésztát kézzel nyújtsd ki vékonyra, szórd meg sajttal, és borítsd be a paradicsommal. Helyezd el rajta a ringliket. Szórj rá sót, borsot, bazsalikomot, parmezán sajtot, majd locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. 230 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Paradicsomos, pármai sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 10 darab koktélparadicsom
  • 10 szem aszalt paradicsom
  • 15 dkg pármai sonka
  • 2 marék bazsalikom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg mozzarella

Vékonyra nyújtsd ki kézzel vagy nyújtófával a pizzatésztát, majd kend meg vékonyan pizzaszósszal. Vágd csíkokra a sonkát, és oszd el a pizzán. Vágd ketté a koktélparadicsomokat, darabold apróra az aszalt paradicsomokat, majd egyenletesen oszd el a pizzán. A bazsalikomot vágd csíkokra, és szórd a pizzára. A sajtokat reszeld le, keverd össze, majd szórd egyenletesen a pizza tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben süsd a középső sínen 15-20 percig.

Ezt is szeretjük