4 mesés recept kenyérsütőgéphez
Nincs is jobb a friss, remek illatú, meleg házi kenyérnél. Itt az ideje, hogy elővedd a kenyérsütőt, és beüzemeld.

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazi házi kenyér páratlan. Össze sem hasonlítható a boltban kaphatóval.

Ha hétvégenként egy kiadós reggelire vágysz, amihez elengedhetetlen a friss kenyér, nem kell hajnalban a pékségbe rohannod.

Elég, ha este sütsz egy kenyeret, és alaposan letakarod, mert így másnap reggel is élvezheted ropogós frissességét.

Fehér kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3,5 dl langyos víz
  • 1,5 teáskanál porélesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor

A vizet öntsd a gép táljába. A liszteket keverd össze, és szórd rá a vízre. Külön lyukakba töltsd bele a cukrot, az olajat és az élesztőt, de vigyázz, hogy egyiket se érje víz. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.

Barna kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg sima liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg Graham-liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 4 dl langyos víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál porélesztő
  • 1 kockacukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál só

A vizet öntsd a kenyérsütő táljába. Szórd rá az összekevert lisztegyveleget, majd fúrj lyukakat, és tedd bele az élesztőt, a cukrot, az olajat, az ecetet és végül a sót. Normál programon, sötét színre állítva süsd meg.

Hagymás kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 3 g porélesztő
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál curry

Az élesztőt szórd a dagasztóedénybe. A hagymát aprózd fel, és keverd a liszthez. Ezután tedd hozzá a sót, a cukrot, a curryt, a vajat és végül a vizet. Franciakenyér programra állítsd a gépet, és közepes színűre süsd meg.

Zabpelyhes kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg durumliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 2,5 dl író
  • 2 teáskanál só
  • 1 tasak élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • fél dl víz

A vizet öntsd a dagasztótál aljába. Az írós zabpelyhet keverd a liszthez, majd szórd a vízre. Fúrj lyukakat a lisztbe, és helyezd el bennük a sót, az élesztőt és a cukrot. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.

Ezt is szeretjük