4 mesés recept kenyérsütőgéphez
Nincs is jobb a friss, remek illatú, meleg házi kenyérnél. Itt az ideje, hogy elővedd a kenyérsütőt, és beüzemeld.
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Az igazi házi kenyér páratlan. Össze sem hasonlítható a boltban kaphatóval.
Ha hétvégenként egy kiadós reggelire vágysz, amihez elengedhetetlen a friss kenyér, nem kell hajnalban a pékségbe rohannod.
Elég, ha este sütsz egy kenyeret, és alaposan letakarod, mert így másnap reggel is élvezheted ropogós frissességét.
Fehér kenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 3,5 dl langyos víz
- 1,5 teáskanál porélesztő
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
A vizet öntsd a gép táljába. A liszteket keverd össze, és szórd rá a vízre. Külön lyukakba töltsd bele a cukrot, az olajat és az élesztőt, de vigyázz, hogy egyiket se érje víz. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.
Barna kenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg Graham-liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 4 dl langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál porélesztő
- 1 kockacukor
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál só
A vizet öntsd a kenyérsütő táljába. Szórd rá az összekevert lisztegyveleget, majd fúrj lyukakat, és tedd bele az élesztőt, a cukrot, az olajat, az ecetet és végül a sót. Normál programon, sötét színre állítva süsd meg.
Hagymás kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg rozsliszt
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl víz
- 3 g porélesztő
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál curry
Az élesztőt szórd a dagasztóedénybe. A hagymát aprózd fel, és keverd a liszthez. Ezután tedd hozzá a sót, a cukrot, a curryt, a vajat és végül a vizet. Franciakenyér programra állítsd a gépet, és közepes színűre süsd meg.
Zabpelyhes kenyér
Hozzávalók:
- 25 dkg durumliszt
- 15 dkg zabpehely
- 2,5 dl író
- 2 teáskanál só
- 1 tasak élesztő
- 1 teáskanál cukor
- fél dl víz
A vizet öntsd a dagasztótál aljába. Az írós zabpelyhet keverd a liszthez, majd szórd a vízre. Fúrj lyukakat a lisztbe, és helyezd el bennük a sót, az élesztőt és a cukrot. Normál kenyérprogramon, világos színűre állítva süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől

- olasz
- pizza
Az olasz pizzatészta receptje

- olasz
- pizza