
4 laktató tavaszi saláta
Ha szeretnél megszabadulni néhány fölös kilótól, viszont nem akarsz koplalni, próbáld ki salátáinkat, melyek főételként is megállják a helyüket.

Saláta gazdagon
Hozzávalók:
- fél jégsaláta
- 1 paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 póréhagyma
- 3 csiperke
- fűszervaj
- tonhal növényi olajban
- 2 mini mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
A salátát, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd össze, és egy nagy tálban keverd össze. A tonhalkonzervből kiskanállal szedj rá a salátára, így kevés olaj is megy rá, és nem kell cukros önteteket használni. A sajtot kis darabokban dobáld a tetejére.
A gombát fűszervajon pici sóval pirítsd le, és forrón oszd el a salátán. Amíg pirul, addig reszeld le a füstölt sajtot, és szórd a forró gombára. Érdemes az alapsalátát tálkákba szedni, majd utána hozzáadni a halat, a gombát és a sajtot, mert nehezebben adagolható, ha már ráolvadt a sajt.
Szárnyashúsos saláta
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg alma
- 1 fejes saláta
- 1 dl kefir
- só
- citromlé
- bors
- kevés mustár
A megfőtt csirkemellet, a főtt, meghámozott burgonyát, az almát, illetve a megmosott, leszárított fejes salátát vágd vékony csíkokra. Kefirből és mustárból citromlével, kevés sóval és borssal készíts öntetet, majd óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel díszítsd.
Vitaminsaláta húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
- 1 tojás
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg galambbegysaláta
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 30 dkg saláta
- 1 doboz csemegekukorica
- 20 dkg paradicsom
- 3 evőkanál balzsamecet
- cukor
- só
- bors
Serpenyőben pirítsd a fenyőmagot szárazon aranybarnára. Az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal dolgozd össze. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezd. A masszából formálj apró golyókat. Teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat hevíts fel, és süsd meg a húsgolyókat. A kukoricát csepegtesd le. A paradicsomokat vágd négyfelé, majd apróra kockázd fel. A balzsamecetet sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítsd. Cseppenként dolgozd bele a maradék olajat, és forgasd bele a paradicsomkarikákat. A salátát a kukoricával keverd össze, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül az öntettel locsold meg. Félbarna kenyér illik hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Balzsamos pulykasaláta
Hozzávalók:
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 20 dkg sonka
- 60 dkg pulykasült
- 1 jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 konzerv óriás fehérbab
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg eidami sajt
- 10 dkg olívabogyó
Készítsd el először a dresszinget. Tedd egy keverőedénybe a mustárt, a balzsamecetet, a reszelt fokhagymát, az olasz fűszerkeveréket és az olívaolajat. Keverd alaposan össze, majd tedd félre. Egy nagy salátástálba tépkedd bele a jégsalátát, tedd bele a felkockázott sonkát, a paradicsomot, a sajtot, az olívabogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett babot. Add még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgasd le a dresszinggel, majd keverd óvatosan össze.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje

- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát

- spenót
- csirke