4 laktató tavaszi saláta
Ha szeretnél megszabadulni néhány fölös kilótól, viszont nem akarsz koplalni, próbáld ki salátáinkat, melyek főételként is megállják a helyüket.
Saláta gazdagon
Hozzávalók:
- fél jégsaláta
- 1 paradicsom
- fél kígyóuborka
- 1 póréhagyma
- 3 csiperke
- fűszervaj
- tonhal növényi olajban
- 2 mini mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
A salátát, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát vágd össze, és egy nagy tálban keverd össze. A tonhalkonzervből kiskanállal szedj rá a salátára, így kevés olaj is megy rá, és nem kell cukros önteteket használni. A sajtot kis darabokban dobáld a tetejére.
A gombát fűszervajon pici sóval pirítsd le, és forrón oszd el a salátán. Amíg pirul, addig reszeld le a füstölt sajtot, és szórd a forró gombára. Érdemes az alapsalátát tálkákba szedni, majd utána hozzáadni a halat, a gombát és a sajtot, mert nehezebben adagolható, ha már ráolvadt a sajt.
Szárnyashúsos saláta
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg alma
- 1 fejes saláta
- 1 dl kefir
- só
- citromlé
- bors
- kevés mustár
A megfőtt csirkemellet, a főtt, meghámozott burgonyát, az almát, illetve a megmosott, leszárított fejes salátát vágd vékony csíkokra. Kefirből és mustárból citromlével, kevés sóval és borssal készíts öntetet, majd óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval. Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel díszítsd.
Vitaminsaláta húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
- 1 tojás
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg galambbegysaláta
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 30 dkg saláta
- 1 doboz csemegekukorica
- 20 dkg paradicsom
- 3 evőkanál balzsamecet
- cukor
- só
- bors
Serpenyőben pirítsd a fenyőmagot szárazon aranybarnára. Az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal dolgozd össze. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezd. A masszából formálj apró golyókat. Teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat hevíts fel, és süsd meg a húsgolyókat. A kukoricát csepegtesd le. A paradicsomokat vágd négyfelé, majd apróra kockázd fel. A balzsamecetet sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítsd. Cseppenként dolgozd bele a maradék olajat, és forgasd bele a paradicsomkarikákat. A salátát a kukoricával keverd össze, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül az öntettel locsold meg. Félbarna kenyér illik hozzá.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Balzsamos pulykasaláta
Hozzávalók:
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 20 dkg sonka
- 60 dkg pulykasült
- 1 jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 konzerv óriás fehérbab
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg eidami sajt
- 10 dkg olívabogyó
Készítsd el először a dresszinget. Tedd egy keverőedénybe a mustárt, a balzsamecetet, a reszelt fokhagymát, az olasz fűszerkeveréket és az olívaolajat. Keverd alaposan össze, majd tedd félre. Egy nagy salátástálba tépkedd bele a jégsalátát, tedd bele a felkockázott sonkát, a paradicsomot, a sajtot, az olívabogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett babot. Add még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgasd le a dresszinggel, majd keverd óvatosan össze.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke