4 laktató, mégis könnyű tavaszi egytálétel
Négy remek rakottas receptjét olvashatod, melyek nemcsak laktatóak, de egészségesek is. A vegákra és a húsevőkre egyaránt gondoltunk.
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A jó idő megérkezett, így ideje elfelejteni a nehéz ételeket, illetve kimenni a piacra friss zöldségért. A következő receptek főként idényzöldségekből készülnek, és - bár nagyon laktatóak - könnyűek a gyomornak.
Ráadásul vitaminban gazdagok, így kiküszöbölheted, hogy a nagy tavaszi fáradtság megkörnyékezzen.
Rakott spárga
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg barnarizs
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- pirospaprika
- só
- bors
A spárgát tisztítsd meg, az alsó részét törd le, és forró vízben főzd néhány percig. Ezután szedd ki, és hagyd lecsepegni.
A főzővizébe tegyél némi sót, majd szórd bele a rizst, főzd puhára, és tedd félre. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, szórd rá a pirospaprikát, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Egy jénai tálat vajazz ki, és az aljába tedd bele a spárgák felét. Tegyél rá egy réteg rizst és egy réteg húst. A tetejét borítsd be spárgával, majd locsold meg tejföllel. Előmelegített sütőben süsd meg.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 40 dkg krumpli
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- szerecsendió
- só
- bors
A hagymákat aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a megmosott, feldarabolt spenótot, és párold meg. Ha már puha, tedd bele a tejszín nagy részét, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásokat főzd keményre, a krumplit alaposan mosd meg, és a héjával együtt főzd meg. Ha kész, szedd le a héját, és szeleteld fel. Egy tűzálló tál alját vajazd ki, és helyezz bele egy sor krumplit. Sózd meg, majd tedd rá a spenótot. Erre rakj egy réteg felszeletelt tojást, és tedd rá a maradék spenótot. Locsold meg a maradék tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd készre.
Zöldséges rakottas
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 4 paradicsom
- 2 padlizsán
- 2 paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- olívaolaj
- oregánó
- pirospaprika
- só
- bors
A héjatlan paradicsomot, a padlizsánt, a paprikát, a gombát és a vöröshagymát szeleteld fel. Kevés olajon picit pirítsd meg mindegyiket, majd kezdd el rétegezni egy kikent tűzálló tálban. A paradicsomot oregánóval, pirospaprikával és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd. Először a sóval, borssal beszórt padlizsánt tedd le, majd a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a gombát rakd egymásra. Erre rétegezd a paradicsomot, és végül a tetejére megint padlizsán kerüljön. Annyi tejföllel, amennyit jónak látsz, locsold meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 15 dkg rizs
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fej kelkáposzta
- 1 brokkoli
- 1 nagy tejföl
- 1 zöldpaprika
- vaj
- ételízesítő
A kelkáposztát és a brokkolit ételízesítős vízben párold meg, majd hagyd lecsepegni. A káposztát szedd leveleire, és egy jénai tál alját béleld ki vele. A gombát szeleteld fel, és pici olajon párold meg, majd a főtt rizzsel keverd össze. Ezt a keveréket tedd rá a káposztalevelekre, majd rétegezd rá a felkarikázott zöldpaprikát, végül a darabokra szedett brokkolit. Öntsd le tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. A tetejére helyezz néhány vajdarabkát, majd előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje

- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát

- spenót
- csirke