4 laktató, mégis könnyű rakottas
A rakott ételek változatosak, nem nehéz elkészíteni őket, és egy füst alatt elintézhetsz egy komplett fogást, hiszen köret sem kell hozzájuk.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek nemcsak azért népszerűek, mert finomak és laktatóak, de elkészítésük sem igényel nagy konyhai gyakorlatot, és miután egymásra rétegezted a hozzávalókat, már csak várni kell, amíg megsülnek.

Ráadásul komplett vacsorát vagy ebédet kapsz, ha a rakottas mellett döntesz, hiszen nincs szükség köretre.

Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • fűszerkömény
  • pirospaprika

A besamelhez:

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 dl tej

A karfiolt szedd rózsáira, és sóval, ételízesítővel megszórt vízben főzd félpuhára. Főzd meg a rizst annyi sós vízben, hogy ellepje. A hagymát aprítsd fel, majd olívaolajon fonnyaszd meg. Add hozzá a darált húst, fűszerezd, add hozzá a passzírozott fokhagymát is, majd pirítsd át a húst. A karfiol felét tedd kivajazott tepsi aljára. A húst keverd össze a rizzsel, és halmozd a tetejére. Erre jön még a maradék karfiol.

Készítsd el a besamelt: a tejet forrald fel, a vajat olvaszd meg, és keverd bele a lisztet, mintha világos rántást készítenél. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként öntsd hozzá. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezd. Öntsd a karfiolra, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a sajt megpirul a tetején.

Rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os, közepes nagyságú cukkini
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dl besamel

Alaposan mosd meg a cukkinit, a végeit vágd le, majd karikázd fel. A sajtot reszeld le. Készítsd el a besamelt, adj hozzá négy evőkanál sajtot és egy tojást. A hagymákat vágd apróra, pirítsd meg kevés vajon, majd keverd el besamellel. Fektesd kivajazott tálba a cukkinit, majd szórd meg kevés morzsával és sajttal. Tegyél rá még egy sor cukkinit, öntsd rá a besamelt, és szórd meg a sajt másik felével. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.

Csirkés rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt csirkehús
  • 15 dkg füstölt főtt sonka
  • 80 dkg brokkoli
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vágott, friss petrezselyem
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg vaj a tálhoz

Párold meg a rizst. A brokkolit szedd rózsáira, és sós, forró vízben főzd meg, de vigyázz, hogy csak puha legyen, ne essen szét. A főtt húst vágd apróra, a sonkát csíkokra.
A húst és a sonkát keverd össze a rizzsel. Keverj hozzá egy kissé felvert tojást, ízlés szerint sót, őrölt borsot és petrezselymet. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Vajazz ki egy hőálló tálat, tedd az aljába a brokkoli felét, rá a rizses keveréket, majd a brokkoli másik felét. Told a sütőbe, és süsd 20 percig. Keverd össze a másik tojást a tejföllel, majd öntsd a brokkoli tetejére, told vissza a sütőbe, és pirítsd meg az egészet.

Csőben sült pulykamellfilé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkini
  • őrölt fehérbors
  • 2 citrom leve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg márványsajt
  • 1 dl olaj
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt

A padlizsánt mosd meg, a héjától tisztítsd meg, szeleteld fel, és locsold meg citromlével. Sózd meg, és 30 percre tedd félre. Ugyanígy készítsd elő a cukkinit. Azután vajon párold meg a kicsavart cukkinit és padlizsánt, fokhagymával ízesítsd, majd fehérborban párold puhára. A felszeletelt pulykamellet kissé klopfold meg, sózd, borsozd, majd egy kevés olajon 4-5 perc alatt mindkét oldalát süsd meg. A felszeletelt sajtot helyezd rá, és rövid ideig süsd grillsütőben. A cukkini és a padlizsán kicsavart, félretett levéből a tejszínnel és a liszttel készíts mártást: a levet forrald fel, és tejszínnel simára kevert habarással sűrítsd. A puhára párolt padlizsánra és cukkinira tedd rá a sajtos pulykamelleket, és még egyszer süsd át grillsütőben, most már pirosra. Rizs- és spagettikörettel, illetve leszűrt mártással tálald. Még egyszer szórd meg egy kevés reszelt sajttal.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló