4 laktató egytálétel
Húsos, zöldborsós, babos, káposztás vagy túrós. Itt most bármelyiket megtalálod, és garantáljuk, hogy teli hassal állsz fel az asztaltól!
Zöldborsós aprópecsenye
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány sertéscomb
- 60 dkg zöldborsó - mirelit is lehet
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- körülbelül 5 dkg füstölt szalonna
- majoránna
- só
- bors
- piros arany
- szódabikarbóna
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
A megmosott húst vágd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra. A szalonnát vágd vékony csíkokra, és süsd zsírjára.
A megtisztított, felkarikázott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában, fedő alatt párold meg. Tedd rá a húst, és ízlés szerint sózd meg, erőteljesen borsozd, majd fűszerezd kevés piros arannyal és majoránnával. Néhány percig pirítsd erős tűzön, ezután fedd le, lassú tűzön párold puhára. Közben kevés sós vízben egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával párold puhára a borsót. Ha kész, csepegtesd le, forrósítsd össze, és szedd egy mély tálba. A tetejére szórhatsz apróra vágott petrezselyemzöldet. Párolt rizzsel, salátával kínáld.
Túrós-hagymás galuska
Hozzávalók:
-
1 szál póréhagyma
-
1 közepes fej hagyma
-
2 dl tej
-
2 tojás
-
40 dkg finomliszt
-
40 dkg tehéntúró
-
4 dl tejföl
-
8 vékony szelet húsos szalonna
-
2 evőkanál olaj
-
só
-
bors
-
3-4 szál petrezselyem
A megtisztított póréhagymát és a vöröshagymát karikázd fel. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, pirítsd benne aranybarnára a vöröshagymát, dobd rá a póréhagymát, hintsd meg sóval és frissen őrölt borssal, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön fonnyaszd meg. A tejből, a tojásokból és a lisztből, ízlés szerinti sóval ízesítve készíts galuskatésztát. Főzd ki, és azonnal forgasd a hagymás zsiradékba. A túrót és a tejfölt dolgozd össze, lazán keverd a galuskához, és az egészet terítsd sütőedénybe. Tedd a tetejére a szalonnaszeleteket, és addig süsd, amíg a szalonna ropogósra pirul, ez 30-35 perc. Szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. Tejfölt is kínálhatsz hozzá.
Jénai tálban sült bab
Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
A babot éjszakára áztasd vízbe. Az oldalast vágd kisebb darabokra. Öntsd a babot egy nagy jénaiba, reszeld rá a répát, tedd rá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor sózd meg, a tetejére szórj pirospaprikát. Öntsd fel vízzel úgy, hogy legalább 2-3 ujjnyi legyen a tetején, majd fedd le. Ha elforrja a levét, és még nem puha a bab, akkor önts bele forró vizet. Süsd sütőben, 200 fokon, körülbelül 2-3 órán át.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Káposztás lecsó
Hozzávalók:
- 0,5 kg fejes káposzta
- 0,5 kg paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- egy marék előre pirított tarhonya
A káposztát vágd metéltre, a paradicsomot és a paprikát kockákra, a hagymát pedig apróra. Olajon pirítsd meg a hagymákat, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, és párold egy kis ideig. Rakd bele a káposztát, a paprikát és a paradicsomot. Sózd és borsozd, majd lefedve párold majdnem készre. Tedd bele a tarhonyát, és főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség