4 laktató, zsírégető leves
Ha ebédre vagy vacsorára főételként fogyasztasz el egy tányér finom levest, akkor a kalóriák és a fölös kilók miatt sem kell aggódnod.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 7 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál szárított kaporlevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
A megmosott brokkolit szedd rózsáira, a zsenge szárakat aprítsd fel. A meghámozott hagymát és fokhagymát vágd apró kockákra, és párold meg az olajon.
A brokkoli rózsáit forrald fel a húslevesben, fedd le, és további 15 percig főzd kis lángon, amíg a zöldség meg nem puhul. Szűrd le a brokkolit, a levét fogd fel. A lecsepegtetett brokkolikeveréket és a tejszínt mixerrel pépesítsd, és a leszűrt lével felengedve újra öntsd a lábosba. A levest fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd közepes lángon forrald fel. Brokkolirózsával, kaporszállal és főtt répaszelettel díszítheted.
Zsályás fokhagymaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l erőleves
- 8 zsályalevél
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl kefir
- 1 fej fokhagyma
- só
- fehérbors
- csipet szerecsendió
A fokhagymát szedd cikkekre, húzd le a héját, és főzd puhára az erőlevesben. A levest szűrd át, villával pépesítsd a fokhagymát, majd tedd vissza a levesbe. Add hozzá a megmosott, csokorba kötött zsályaleveleket, és forrald fel. A tűzről lehúzva fedő alatt pihentesd negyed óráig, majd sűrítsd be liszttel elkevert kefirrel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrón tálald.
Petrezselymes citromleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 citrom
- 1 l húsleves
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 3 szem szegfűbors
A megmosott petrezselymet aprítsd fel, a szegfűborsot pedig mozsárban törd porrá. A citromot forró víz alatt mosd meg, a levét facsard ki, a héját reszeld le. Forrósítsd fel a húslevest. Egy levesestál aljában keverd simára a tojássárgáját, szórd meg szegfűborssal és szerecsendióval. Locsold meg citromlével, szórd meg petrezselyemmel és citromhéjjal, majd merd rá a forró levest.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldfűleves tojással
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 marék zsázsa
- 10 dkg friss spenót
- 1 l húsleves
- 1 vöröshagyma
- 1 lisztes burgonya
- 1,5 dl natúr joghurt
- só
- bors
A keményre főtt tojásokat hámozd meg, majd hagyd hűlni. A hagymát és a burgonyát vágd kockákra, és a húslevesben főzd puhára. A spenótot, a metélőhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, a zsázsával együtt tedd a a tűzről lehúzott levesbe, majd hagyd 10 percig puhulni. Mixerben pürésítsd a levest, még egyszer forrald fel, és ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a joghurtot, végül tálaláskor a tányérba tett levesbe tegyél félbevágott főtt tojásokat.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab