4 laktató, zsírégető leves

Salaktalanító finomságok

Ha ebédre vagy vacsorára főételként fogyasztasz el egy tányér finom levest, akkor a kalóriák és a fölös kilók miatt sem kell aggódnod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A megmosott brokkolit szedd rózsáira, a zsenge szárakat aprítsd fel. A meghámozott hagymát és fokhagymát vágd apró kockákra, és párold meg az olajon.

A brokkoli rózsáit forrald fel a húslevesben, fedd le, és további 15 percig főzd kis lángon, amíg a zöldség meg nem puhul. Szűrd le a brokkolit, a levét fogd fel. A lecsepegtetett brokkolikeveréket és a tejszínt mixerrel pépesítsd, és a leszűrt lével felengedve újra öntsd a lábosba. A levest fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd közepes lángon forrald fel. Brokkolirózsával, kaporszállal és főtt répaszelettel díszítheted.

Zsályás fokhagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l erőleves
  • 8 zsályalevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl kefir
  • 1 fej fokhagyma
  • fehérbors
  • csipet szerecsendió

A fokhagymát szedd cikkekre, húzd le a héját, és főzd puhára az erőlevesben. A levest szűrd át, villával pépesítsd a fokhagymát, majd tedd vissza a levesbe. Add hozzá a megmosott, csokorba kötött zsályaleveleket, és forrald fel. A tűzről lehúzva fedő alatt pihentesd negyed óráig, majd sűrítsd be liszttel elkevert kefirrel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és forrón tálald.

Petrezselymes citromleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 citrom
  • 1 l húsleves
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 3 szem szegfűbors

A megmosott petrezselymet aprítsd fel, a szegfűborsot pedig mozsárban törd porrá. A citromot forró víz alatt mosd meg, a levét facsard ki, a héját reszeld le. Forrósítsd fel a húslevest. Egy levesestál aljában keverd simára a tojássárgáját, szórd meg szegfűborssal és szerecsendióval. Locsold meg citromlével, szórd meg petrezselyemmel és citromhéjjal, majd merd rá a forró levest.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zöldfűleves tojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 marék zsázsa
  • 10 dkg friss spenót
  • 1 l húsleves
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lisztes burgonya
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • bors

A keményre főtt tojásokat hámozd meg, majd hagyd hűlni. A hagymát és a burgonyát vágd kockákra, és a húslevesben főzd puhára. A spenótot, a metélőhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, a zsázsával együtt tedd a a tűzről lehúzott levesbe, majd hagyd 10 percig puhulni. Mixerben pürésítsd a levest, még egyszer forrald fel, és ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a joghurtot, végül tálaláskor a tányérba tett levesbe tegyél félbevágott főtt tojásokat.

Ezt is szeretjük