4 ízletes házi kenyér
Unod már a hagyományos kenyeret? Bolondítsd meg egy kis almával, citrommal, mandulával vagy dióval! Ha megjött hozzá a kedved, irány a konyha!
Almás-diós kenyér
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 30 dkg savanykás alma
- 4 tojás
- 6-7 evőkanál tej
- 15 dkg durvára darált dió
- 15 dkg puha vaj
- 1,5 dl répaszirup – bioboltból
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
A meghámozott almákat negyedeld, és vágd ki a magházukat, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Locsold le citromlével, hogy ne barnuljon meg. Kenj ki püspökkenyérformát.
A vajat, a répaszirupot és a sót keverd habosra, a tojásokat egymás után keverd bele. Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a diót, és a reszelt almával együtt öntsd a masszára. Elektromos habverővel keverd addig, amíg a hozzávalók jól összekeverednek, közben a tejet apránként öntsd bele. A tésztát töltsd a formába, és simítsd le. Tedd előmelegített sütőbe, a legalsó rácsra, és süsd 60-70 percig. A kész kenyeret kivéve körülbelül 10 percig hagyd a formában, majd borítsd a deszkára, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt elfogyasztanád.
Citromos püspökkenyér
Hozzávalók:
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg Ráma
-
4 tojás
-
2 evőkanál folyékony édesítőszer
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 kávéskanál reszelt citromhéj
-
4 evőkanál citromlé
A lágy Rámát dolgozd krémesre az édeskével, majd a tojásokat egyenként dolgozd bele. A sütőport és a lisztet keverd össze, és add hozzá a reszelt citromhéjat és a levet is. Ezután rakd kivajazott kenyérformába, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg.
Mandulás kenyér
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
15 dkg cukor
-
4 tojás
-
15 dkg margarin
-
2 csapott teáskanál sütőpor
-
15 dkg őrölt mandula
-
2 csepp mandulaaroma
-
körülbelül 50 egész mandula
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával keverd simára. A masszába óvatosan keverd bele a sütőporral elkevert lisztet. Az őrölt mandulát és az aromát is add hozzá. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd a masszába. A tésztát öntsd egy kivajazott formába. Az egész szem mandulákkal díszítsd, és előmelegített sütőben süsd 50-60 percig.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ízesített finom kenyér
Hozzávalók:
-
80 dkg finomliszt
-
20 dkg búzacsíra
-
4 dkg élesztő
-
2 evőkanál méz
-
4 dl 3:1 arányú tejes víz
-
1 tojás
-
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
-
1 kávéskanál fahéj
-
5 dkg mazsola
-
5 dkg darabolt dió
-
1 dkg só
-
kevés vaj
Langyos, mézes, vizes tejben keleszd meg az élesztőt. A lisztet szitáld mély tálba, add hozzá a búzacsírát, az őrölt szerecsendiót, a fahéjat, a mazsolát, a darabolt diót és a sót. Az egészet keverd össze, majd öntsd rá a megkelt élesztőt, és a vizes tejjel gyúrd kemény tésztává. A jól kidolgozott tésztát tedd kivajazott és lisztezett tepsibe, majd 1-1,5 órán át keleszd meleg helyen. Akkor kel meg jól a tészta, ha a duplájára nő. Ezután a tészta felületét kend be egész tojással, csurgass rá olvasztott vajat, és előmelegített sütőben, közepesen melegen süsd 50-60 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől
- olasz
- pizza
Az olasz pizzatészta receptje
- olasz
- pizza