4 ízletes házi kenyér

Unod már a hagyományos kenyeret? Bolondítsd meg egy kis almával, citrommal, mandulával vagy dióval! Ha megjött hozzá a kedved, irány a konyha!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-diós kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 30 dkg savanykás alma
  • 4 tojás
  • 6-7 evőkanál tej
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 15 dkg puha vaj
  • 1,5 dl répaszirup – bioboltból
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

A meghámozott almákat negyedeld, és vágd ki a magházukat, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Locsold le citromlével, hogy ne barnuljon meg. Kenj ki püspökkenyérformát.

A vajat, a répaszirupot és a sót keverd habosra, a tojásokat egymás után keverd bele. Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a diót, és a reszelt almával együtt öntsd a masszára. Elektromos habverővel keverd addig, amíg a hozzávalók jól összekeverednek, közben a tejet apránként öntsd bele. A tésztát töltsd a formába, és simítsd le. Tedd előmelegített sütőbe, a legalsó rácsra, és süsd 60-70 percig. A kész kenyeret kivéve körülbelül 10 percig hagyd a formában, majd borítsd a deszkára, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt elfogyasztanád.

Citromos püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg Ráma
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál folyékony édesítőszer
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál citromlé

A lágy Rámát dolgozd krémesre az édeskével, majd a tojásokat egyenként dolgozd bele. A sütőport és a lisztet keverd össze, és add hozzá a reszelt citromhéjat és a levet is. Ezután rakd kivajazott kenyérformába, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg.

Mandulás kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 2 csepp mandulaaroma
  • körülbelül 50 egész mandula

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával keverd simára. A masszába óvatosan keverd bele a sütőporral elkevert lisztet. Az őrölt mandulát és az aromát is add hozzá. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd a masszába. A tésztát öntsd egy kivajazott formába. Az egész szem mandulákkal díszítsd, és előmelegített sütőben süsd 50-60 percig.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ízesített finom kenyér

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 20 dkg búzacsíra
  • 4 dkg élesztő
  • 2 evőkanál méz
  • 4 dl 3:1 arányú tejes víz
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darabolt dió
  • 1 dkg só
  • kevés vaj

Langyos, mézes, vizes tejben keleszd meg az élesztőt. A lisztet szitáld mély tálba, add hozzá a búzacsírát, az őrölt szerecsendiót, a fahéjat, a mazsolát, a darabolt diót és a sót. Az egészet keverd össze, majd öntsd rá a megkelt élesztőt, és a vizes tejjel gyúrd kemény tésztává. A jól kidolgozott tésztát tedd kivajazott és lisztezett tepsibe, majd 1-1,5 órán át keleszd meleg helyen. Akkor kel meg jól a tészta, ha a duplájára nő. Ezután a tészta felületét kend be egész tojással, csurgass rá olvasztott vajat, és előmelegített sütőben, közepesen melegen süsd 50-60 percig.

Ezt is szeretjük