4 isteni, szaftos paprikás csirke receptje
Ideje elővenni a jól bevált, régi fazekat, beledarabolni a csirkét, a paprikát, a paradicsomot, majd fogadni az elismerést.
A paprikás csirke vagy csirkepaprikás - kinek hogy tetszik - az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a vöröshagymának, a paradicsomnak és a paprikának.
Ha hiányoznak az otthoni ízek, próbáld ki receptjeinket, és készíts egy kiadós fogást! Tálalj hozzá nokedlit, és felejtsd el a fogyókúrát!
Hagyományos paprikás csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 20 dkg vöröshagyma
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
A szalonnát csíkozd fel, és az olajon pirítsd üvegesre. Keverd hozzá a felaprított vöröshagymát, majd, ha megdinsztelődött, szórd rá a pirospaprikát. Gyorsan add hozzá a csirkét, nehogy a paprika megégjen, és öntsd fel 2 dl vízzel. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt főzd készre, és nokedlivel tálald.
Tejfölös paprikás csirke
Hozzávalók:
- 2 kg csirke
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 4 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- fél dl olaj
- só
A hagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, majd vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. A feldarabolt csirkét, valamint a feldarabolt zöldségeket add hozzá, és ízlésed szerint sózd meg. Öntsd fel pici vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára. A lisztet a tejföllel és egy kávéspohár vízzel keverd össze alaposan. Vedd ki a húsdarabokat a szaftból, és tedd félre. A paprikás levet sűrítsd be a tejfölös, lisztes masszával, majd tedd vissza a húsokat, keverd össze, és már tálalhatod is.
Csípős paprikás csirke
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 zöldpaprika
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál csípős pirospaprika
- 1 teáskanál liszt
- só
A megtisztított csirkét darabold fel, és picit sózd meg. Az apróra vágott szalonna zsírját süsd ki, és keverd össze az olajjal, majd a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. Húzd le a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, és tegyél bele két evőkanálnyi vizet. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a húsdarabokat, és minden oldalukat pirítsd meg. Ha kifehéredtek, önts alá másfél pohárnyi vizet, fedd le, és párold majdnem puhára. Ha már elfőtte a levét, add hozzá a karikára vágott paprikákat és a felnegyedelt paradicsomot, valamint sózd meg ízlésed szerint. A lisztet a tejföllel keverd össze, és sűrítsd be vele a paprikást. Galuskával tálald!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkepaprikás gombával
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 40 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- olaj
- őrölt kömény
- só
- bors
A felaprított hagymát és fokhagymát dinszteld meg pici olajon. A kockára vágott paprikát és paradicsomot, valamint a felszeletelt gombát add hozzá. Párold néhány percig, és tedd bele a megtisztított húsdarabokat. Szórd rá a pirospaprikát, sózd, borsozd, és öntsd fel pici vízzel. Párold puhára, majd a liszttel összekevert tejföllel habard be, és felrottyanás után már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- húsételek
A legfinomabb gyümölccsel töltött húsok
- csirke
- húsételek
5 gyors csirkés recept, ha nincs ötleted vacsorára
- húsételek
- sült