4 isteni süti mirelitből
Nem muszáj bajlódnod a süteménytészták elkészítésével. Vásárolj fagyasztott változatokat, és töltsd meg őket mindenféle földi jóval!
Sok háziasszonyt elrettent a konyhában való kísérletezéstől a süteménytészták időigényes és olykor bonyolult elkészítése. Pihentetni, hajtogatni, órákra hűtőbe tenni, ez mind hosszú idő, így, ha te sem szeretnéd várakozásra fecsérelni az időd, vásárolj készen kapható, mirelit tésztákat.
Egyszerűen csak engedd fel őket, hogy szoba-hőmérsékletűvé váljanak, töltsd meg gyümölccsel, csokoládéval, illetve azzal, amit éppen megkívánsz, és már dobhatod is a sütőbe.
Túrós bukta
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 csomag mirelit kelt tészta
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- pici liszt
A tésztát vedd ki a mélyhűtőből legalább egy órával a felhasználás előtt. Lisztezett deszkán nyújtsd ki kisujjnyi vastagságúra, és vágj belőle téglalapokat. A túrót egy villa segítségével törd össze, szórd bele a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd keverd össze az egészet.
Egy-egy púpozott teáskanállal tegyél a túróból a téglalapok közepére, majd nyomogasd le a szélüket, nehogy a töltelék kifolyjon. A buktákat kend meg a tojássárgájával, és előmelegített sütőben süsd pirosra őket.
Almás-diós rétes
Hozzávalók:
- 80 dkg alma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag mirelit réteslap
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 1 marék darált háztartási keksz
- fahéj
A nyújtódeszkára fektesd rá a réteslapokat. Az almát hámozd meg, reszeld le. Add hozzá a citromlevet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, valamint szórd meg ízlésed szerint fahéjjal.
Öntsd le az alma kiengedett levét, és keverd a fahéjas töltelékhez a diót.
A kiengedett réteslapok tetejét kend meg olvasztott vajjal, és tedd őket egymásra egy lisztezett konyharuhán. Szórd be vékonyan darált keksszel, és simítsd rá az almás tölteléket.
Óvatosan tekerd fel a rétest, és a vaj segítségével tapaszd össze a széleit, nehogy kifolyjon a töltelék. Végül előmelegített sütőben süsd készre 10-20 perc alatt.
Kókuszos-csokoládés batyu
Hozzávalók:
- 30 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vaj
- 1 csomag mirelit leveles tészta
A leveles tésztát hagyd kiengedni, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki kisujjnyi vastagra. A csokit törd össze, és a vaj nagyobb részével együtt gőz felett olvaszd fel. Amikor már folyékony, keverd hozzá a kókuszreszeléket, majd hagyd picit hűlni.
A tésztát vágd téglalapokra, és a közepükre kanalazz a csokis masszából. Alaposan hajtogasd be a széleit, majd a maradék felolvasztott vajjal kend meg a batyukat. Előmelegített sütőben süsd készre őket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Banános kosárka
Hozzávalók:
- 30 dkg mirelit linzertészta
- 3 banán
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- fél dl tej
- csipetnyi só
A tojásokat a tejjel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet és a porcukrot, keverd hozzá az olajat, a sót, a fahéjat. A kiengedett linzertésztát nyújtsd ki vékonyra, és kis kosárformákat bélelj ki vele. Előmelegített sütőbe tedd be, majd félig süsd meg őket.
A banánokat hámozd meg, majd vágd őket kisebb csíkokra. A kosárkákat töltsd meg velük, és öntsd fel a lisztes masszával. Tedd vissza a sütőbe, és egészen addig süsd, míg ez a massza meg nem szilárdul. A kosárkákat hagyd kihűlni a sütőlapon, és hidegen tálald őket.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- szőlő
Őszi piskótareceptek
- gyümölcs
- barack
15 perces morzsasütik
- muffin
- édességek