4 isteni salaktalanító saláta

Ezekkel nem fogsz éhezni

Itt a tavasz, ideje, hogy a szervezeted megszabaduljon a felesleges salakanyagoktól. Íme, néhány saláta, mely segít neked ebben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A télen felhalmozódott káros anyagoktól a szervezeted szeretne megszabadulni. Ilyenkor válaszd a zöldségeket, gyümölcsöket, melyek, ha saláta formájában fogyasztod őket, még inkább segítenek a méregtelenítésben.

A 17 leghatékonyabb méregtelenítő szer

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul a következő receptek laktatóak is, így nem kell koplalnod a nagy salaktalanításban.

Kecskesajtos saláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg kecskesajt
  • 15 dkg uborka
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál saláta-fűszerkeverék
  • borecet
  • bors

A salátát mosd meg alaposan, majd csíkozd fel, és ízlésed szerint sózd meg. A hagymát és a paprikát szintén karikázd fel. A paradicsomot és az uborkát vágd apró kockákra. Az olajat az ecettel keverd össze, szórd bele a saláta-fűszerkeveréket, és ízlés szerint, ha nem elég fűszeres, ízesítsd sóval, borssal. A feldarabolt zöldségeket locsold meg az öntettel, és a tetejére szórd rá a felkockázott sajtot. Takard le, és néhány órára tedd hűtőbe.

Tönkölysaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tönkölybúza
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • fél ánizsgyökér
  • olívaolaj

A tönkölybúzát 45 percen keresztül főzd, majd szűrd le. A borsót szintén főzd puhára, majd hagyd lecsepegni. A hagymát szeleteld karikára, a paradicsomot és az ánizst darabold fel. Öntsd a búzát, a borsót és a felvágott zöldségeket egy tálba, majd önts rá némi olajat. Borssal ízesítsd.

Cukkinisaláta

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • cukor
  • csípős pirospaprika
  • bors

A cukkinit és a hagymát karikázd fel, majd párold meg. Locsold meg a citromlével, és hagyd kihűlni. A joghurtot ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal. Ízlés szerint tehetsz bele cukrot és csípős pirospaprikát is. A metélőhagymát is vágd össze, majd keverd a joghurtos öntethez. Végül öntsd rá a zöldségekre a mártást, és tedd hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

Reteksaláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg sült csirkemellfilé
  • 1 csokor retek
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 pohár víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál só

A retket alaposan mosd meg, majd reszeld le káposztareszelőn. Sózd meg, és hagyd állni egy picit. Eközben keverd össze a cukrot az ecettel, majd öntsd rá a lereszelt retekre. Hagyd állni körülbelül fél órát, majd nyomkodd ki. A csirkehúst vágd apró kockákra, és keverd össze a retekkel. Keverd hozzá a joghurt, ízlés szerint akár többet is lehet, mit amennyit a recept ír. Tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük