4 isteni salaktalanító saláta
Itt a tavasz, ideje, hogy a szervezeted megszabaduljon a felesleges salakanyagoktól. Íme, néhány saláta, mely segít neked ebben.
A télen felhalmozódott káros anyagoktól a szervezeted szeretne megszabadulni. Ilyenkor válaszd a zöldségeket, gyümölcsöket, melyek, ha saláta formájában fogyasztod őket, még inkább segítenek a méregtelenítésben.
Ráadásul a következő receptek laktatóak is, így nem kell koplalnod a nagy salaktalanításban.
Kecskesajtos saláta
Hozzávalók:
- 15 dkg kecskesajt
- 15 dkg uborka
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál saláta-fűszerkeverék
- borecet
- só
- bors
A salátát mosd meg alaposan, majd csíkozd fel, és ízlésed szerint sózd meg. A hagymát és a paprikát szintén karikázd fel. A paradicsomot és az uborkát vágd apró kockákra. Az olajat az ecettel keverd össze, szórd bele a saláta-fűszerkeveréket, és ízlés szerint, ha nem elég fűszeres, ízesítsd sóval, borssal. A feldarabolt zöldségeket locsold meg az öntettel, és a tetejére szórd rá a felkockázott sajtot. Takard le, és néhány órára tedd hűtőbe.
Tönkölysaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg tönkölybúza
- 10 dkg zöldborsó
- 2 paradicsom
- 2 dkg vaj
- 1 fej lilahagyma
- fél ánizsgyökér
- olívaolaj
A tönkölybúzát 45 percen keresztül főzd, majd szűrd le. A borsót szintén főzd puhára, majd hagyd lecsepegni. A hagymát szeleteld karikára, a paradicsomot és az ánizst darabold fel. Öntsd a búzát, a borsót és a felvágott zöldségeket egy tálba, majd önts rá némi olajat. Borssal ízesítsd.
Cukkinisaláta
Hozzávalók:
- 4 kisebb cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- cukor
- csípős pirospaprika
- só
- bors
A cukkinit és a hagymát karikázd fel, majd párold meg. Locsold meg a citromlével, és hagyd kihűlni. A joghurtot ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal. Ízlés szerint tehetsz bele cukrot és csípős pirospaprikát is. A metélőhagymát is vágd össze, majd keverd a joghurtos öntethez. Végül öntsd rá a zöldségekre a mártást, és tedd hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Reteksaláta
Hozzávalók:
- 10 dkg sült csirkemellfilé
- 1 csokor retek
- 2 evőkanál joghurt
- 1 pohár víz
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál só
A retket alaposan mosd meg, majd reszeld le káposztareszelőn. Sózd meg, és hagyd állni egy picit. Eközben keverd össze a cukrot az ecettel, majd öntsd rá a lereszelt retekre. Hagyd állni körülbelül fél órát, majd nyomkodd ki. A csirkehúst vágd apró kockákra, és keverd össze a retekkel. Keverd hozzá a joghurt, ízlés szerint akár többet is lehet, mit amennyit a recept ír. Tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- zöldség
4 laktató, salaktalanító saláta
- ital
- turmix