4 ropogós, foszlós, illatos kenyér házilag
Kényeztesd a családot saját készítésű kenyérrel! Csak arra vigyázz, ha egyszer megízlelik ezt a ropogós csodát, mindig ezt kérik majd!

Ez is érdekelhet

Ezt tedd az iskolatáskába, hogy egészségesen és táplálóan induljon a szeptember (x)

Így őrizhetjük meg a nyugalmunkat az iskolakezdés idején is (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A leghülyébb körömminták nyertesei: sok munka van bennük, mégsem szépek »

Gyönyörű esküvői meghívó filléres tortaalátétből: nem lehet elrontani »

A piros cipő minden szettet feldob: ez a nőies kiegészítő csodát tesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-olívás kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg magozott olajbogyó
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg sajt
  • vaj
  • őrölt bors

A sonkát kockázd fel, az olajbogyókat pedig vágd félbe. A lisztet, élesztőt, borsot, sót szitáld egy tálba, középre készíts egy mélyedést, ebbe üsd bele a tojásokat. Fakanállal keverd simára, majd add hozzá apránként az olajat. Keverd fényes, sima masszává.

Dolgozd bele a sonkát, az olajbogyót és a lereszelt sajtot. A tésztát tedd vajjal kikent, téglalap alakú tepsibe, és süsd készre. Ha kész, hagyd állni tíz percig, majd borítsd ki, és várd meg, míg teljesen kihűl.

Diós-paradicsomos-köményes-kendermagos

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál szárított paradicsom
  • 1 evőkanál dióbél
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 dl tea

Az élesztőt a cukorral és egy kanál liszttel futtasd fel. A liszt közepébe vájj mélyedést, öntsd bele a kovászt, ezt borítsd be liszttel, és addig hagyd kelni, míg nem kezd repedezni a liszt. Közben vágd apróra a szárított paradicsomot, a diót, a köményt és a kendermagot pedig mozsárban törd össze. Ezeket az olajjal és a sóval együtt add a liszthez, és a langyos teával dagaszd keményre. A megdagasztott tésztából formálj hengert, és tedd bele kalácsformába. Takard le konyharuhával, és keleszd a duplájára. Kend meg vízzel, és süsd közepes lángon - húsz perc után kend meg újra, és süsd készre.

Szezámmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl víz

A szezámmagot pirítsd meg olaj nélkül, de vigyázz, mert nagyon gyorsan odakap. A lisztet, a cukrot, a sót és az olívaolajat dagaszd össze. Add hozzá a pirított szezámmagot is, és dagaszd jó alaposan össze. Takard le, és keleszd meleg helyen. A megkelt tésztát óvatosan gyúrd össze, majd helyezd kikent formába. Előmelegített sütőben süsd nagyjából háromnegyed órát.

Füstölt sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 dl tej

A hozzávalókat dagaszd össze jó alaposan, majd takard le, és hagyd megkelni. Finoman gyúrd át a tésztát, és alakíts belőle kenyérformát. Tedd sütőzacskóba, és előmelegített sütőben süsd ropogósra.

Ezt is szeretjük