4 isteni húsos palacsinta

A család kedvencei

Ha nincs ötleted, mit főzz a hétvégén, ajánlunk 4 finom és nagyon laktató palacsintareceptet. Sósak, ropogósak, és telis-tele vannak husival.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sós palacsinta alaprecept

Hozzávalók 8 palacsintához:

  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj

A tojásokat üsd mély tálba. Öntsd hozzá a hideg tejet, egy csipet sót, és habverővel keverd ki. Apránként szórd bele a lisztet, állandóan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesítheted, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan önts hozzá, majd keverj simára.

A massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább 30 percig pihentesd. Sütés előtt az olajat is keverd bele, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben süss belőle vékony palacsintákat.

Sajttal és sonkával töltött bundás palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 sós palacsinta
  • 10 szelet sonka
  • 10 szelet sajt
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • olaj

A kisült palacsintákra tegyél egy-egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd hajtsd őket kétszer kettőbe. Fogpiszkálóval rögzítsd a szélüket. Panírozd be a palacsintákat a hagyományos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa -, és forró olajban süsd ki őket.

Palacsinta lecsóval, virslivel

Hozzávalók:

  • 8 sós palacsinta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 pár virsli
  • 2 evőkanál vágott snidling

A hagymát hámozd meg, majd vágd össze. A paprikát és a paradicsomot mosd meg, majd aprítsd fel. Az olajat forrósítsd fel, pirítsd meg benne a hagymát. Hintsd meg a fűszerpaprikával, tedd bele a paprikát és a paradicsomot. Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára. A virslit vágd karikákra, keverd hozzá a zöldségekhez, fedd le, és a lecsót főzd készre. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. Töltsd meg lecsóval a palacsintákat, a snidlinggel szórd meg a tetejüket, és a sütőben forrósítsd át őket.

Csirkemájas palacsintabatyu

Hozzávalók:

  • 8 palacsinta
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 6-8 zsályalevél
  • 10 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 hosszú póréhagyma

Az olaj felén fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, dobd rá az apróra felkockázott, inaktól-hártyáktól megtisztított májat, illetve a vágott zsályalevélkéket, és 4-5 percig pirítsd. A maradék olajban erős tűzön pirítsd meg a vékonyan felszeletelt gombát, add hozzá az áttört fokhagymát és a vágott petrezselymet, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

A levét főzd el, végül add a májhoz, és jól forrósítsd össze. A tojásokat kissé verd fel, öntsd a májas keverékre, süsd rezgősre, és hagyd hűlni.
Közben a hagymaszárakat forrázd le, tedd hideg vízbe, törölgesd szárazra, és bontsd szálakra. Minden palacsinta közepére 1-1 evőkanál tölteléket púpozz, a széleket batyuszerűen fogd össze, és kötözd meg hagymaszárral. Tálaláskor sütőben forrósítsd át, és besamel- vagy barnamártás kíséretében tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ropogós palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 sós palacsinta
  • 25 dkg bármilyen darált hús
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 nagy burgonya
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió

Serpenyőben pirítsd meg a darált húst, húzd le a tűzről, majd, ha már nem forró, keverd össze egy tojássárgájával, a reszelt sajttal, ételízesítővel és a borssal. A palacsintákat egyenként töltsd meg a masszával, és négybe hajtva fektesd kikent tepsibe, úgy, hogy félig egymáson legyenek. A vajat habzásig hevítsd a liszttel, majd a forró tejet ráöntve és folyamatosan keverve főzd sűrűre. Ezután kissé hűtsd le, majd add hozzá a habosra felvert tojást a megmaradt fehérjével, valamint a meghámozott és megreszelt nyers burgonyát, a zúzott fokhagymát, a reszelt szerecsendiót és az ételízesítőt. A nagyon sűrű mártást kend rá a palacsinták tetejére, és told be a forró sütőbe. Piros-barna kérget süss a tetejére, majd háromszögekre vágva tálald.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük