4 serpenyős husi hétköznap vacsorára
Akár a szaftos húsokat, akár a hirtelen sülteket szereted, egy serpenyőben könnyen összeütheted bármelyiket, még hétköznap is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A serpenyőben készült ételek különleges zamatát a magas hőfokon történő pirítás adja. Elkészítésük nem igényel több órás pepecselést a konyhában, viszont az ehhez szükséges jó minőségű alapanyagok beszerzése gondos utánajárás nélkül nem megy.

Hidd el, megéri a fáradozást, ha láthatod a párod és a barátaid meglepő csodálkozását, az első és jóllakott mosolyát az utolsó falatok után. Receptjeink mindegyike jó választás, ha le akarod nyűgözni őket.

Tejszínes-gombás marharagu 

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 20 dkg csiperke
  • 2 sárgarépa
  • 3 kisebb vöröshagyma
  • 2 kanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 6 kanál balzsamecet
  • paradicsompüré
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • olaj
  • bors
Forró olajon süsd meg a felkockázott húst. Szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt olajon pirítsd meg az egészben hagyott hagymákat, a feldarabolt répát és gombát. Süsd össze a zöldségeket, majd tedd vissza a húst a serpenyőbe, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel. Az egészet szórd meg liszttel, pirítsd még egy kicsit, majd add hozzá a paradicsompürét három deci vízzel és a fehérborral. Várd meg, amíg a hús megpuhul. Végül öntsd hozzá a balzsamecetet és a tejszínt, szórd meg a kakukkfűvel, és forrald fel.

Zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 kis fej brokkoli
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 kanál liszt
  • majoránna
  • olaj
  • bors
Pici olajon pirítsd meg a csíkokra vágott húst, szórd meg sóval, borssal, majoránnával. 1,5 dl húslevesben főzd meg a felvágott sárgarépát. Főzd meg a rózsáira szedett brokkolit is. A zöldborsót kevés vajon pici sóval pirítsd meg. Felforrósított vajon pirítsd meg a lisztet is, öntsd hozzá a tejszínt, szórd meg sóval és borssal. Végül tedd bele a tejszínbe a húst és a zöldségeket, majd forgasd jól össze. Tálaláskor szórd meg füstölt sajttal és petrezselyemmel.

Zöldséges tonhal

Hozzávalók:

  • 60 dkg tonhalfilé
  • 1 padlizsán
  • 3 kisebb tök
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bazsalikomlevél
  • 2 csipet kömény
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
A paradicsomokat hámozd meg, és vágd fel kockákra. Serpenyőben egy evőkanál olajon süsd aranybarnára a felvágott padlizsánt. Pirítsd meg a hámozott, felvágott tököt is, majd egy újabb adagban az apróra vágott hagymát és a kicsumázott, fölszeletelt paprikát. Ezután az összes zöldséget tedd a serpenyőbe, add hozzá a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és főzd meg. Végül a felkockázott halfiléket add hozzá a zöldségekhez, sózd, borsozd, és fedő nélkül főzd puhára.

Ázsiai csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2,5 dl húsleves
  • bors
Pirítsd meg a felkockázott csirkemellet egy evőkanál szezámolajon. Ízesítsd sóval, borssal, majd vedd ki a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékhoz öntsd hozzá a maradék olajat, forrósítsd fel, és öt percig pirítsd benne a feldarabolt burgonyát és sárgarépát. Add hozzá a félbevágott gombát és a csíkokra metélt káposztát. Állandó kevergetés mellett öt percig süsd. Sózd, borsozd, majd tedd vissza a serpenyőbe a csirkemellet, és keverd hozzá a feldarabolt újhagymát. Az egészet öntsd fel a húslevessel, add hozzá a szójaszószt, és öt perc alatt főzd meg.

OLVASD EL EZT IS!

husos salata
  • zöldség
  • zöldbab

5 finom serpenyős hús

Ezt is szeretjük