4 gyors magyaros vacsora

A napi pörgés után mindenkinek jólesik leülni és beszélgetni egy finom vacsora mellett. Ezek a receptek finomak, gyorsan elkészülsz velük, így a családra is bőven marad időd.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyors rizses hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg felszeletelt, friss gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma felszeletelve
  • 2-3 evőkanál zöldborsó
  • 15 dkg füstölt sajt
  • bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag gyors rizs

A serpenyőbe öntsd bele az olívaolajat, a fűszereket, add hozzá a mustárt, a fokhagymát és a lilahagymát. 2 percig pirítsd, majd add hozzá a húst, amit piríts tovább.

Ha már majdnem kész, tedd bele a gombát és a borsót. A rizst eközben külön főzd meg, majd, ha már a gomba is kissé megpirult, öntsd bele a rizst a serpenyőbe. Jól keverd össze, még 1 percig süsd az egészet együtt, majd tányérokra téve szórd meg reszelt sajttal.

Csirkemell sajttal-tejföllel

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell felszeletelve, kiklopfolva
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg trappista sajt durvára reszelve
  • 5 dl tejföl

A felszeletelt, kiklopfolt csirkemellet kend be Vegetával, és az olajon mindkét oldalán kapasd meg a tepsiben, addig, míg szép fehér nem lesz a hús. A hússzeleteket öntsd le a fűszeres tejföllel, és szórd meg a sajttal. Addig süsd, míg kezd aranybarnára sülni a teteje.

Gyors csirkebrassói

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg fokhagyma
  • bors
  • kevés víz
  • 60 dkg burgonya

A szalonnát apró kockákra vágd fel, és kis olívaolajjal félig süsd meg. Vágd össze a hagymát, és tegyél bele sok fokhagymát. A húst kockára vágva sózd, borsozd, keverd hozzá a szalonnához, majd pirítsd készre. A krumplit süsd ropogósra, és egy kanál víz hozzáadásával keverd össze a raguval.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Paprikás hústekercs

Hozzávalók:

  • 1 piros húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg szeletelt húsos szalonna

A paprikát mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magházat, majd forró olajban süsd meg. Amikor pöndörödik a héja, vedd ki az olajból, és húzd le. A fokhagymát hámozd meg, törd át. A húst mosd meg, szárítsd meg, és középen vágd meg, de ne vágd át. A húst vágd nagyon vékony szeletekre sózd meg, dörzsöld meg a fokhagymával, majd tedd rá a sült paprikákat. Szorosan tekerd fel, és a tekercset bugyoláld be a szeletelt szalonnával, majd csomagold alufóliába. A sütőt kapcsold 200 fokra. Helyezd tepsibe a tekercseket, tedd a sütőbe, és 20 percig süsd. Amikor eltelt ez az idő, a tekercseket csomagold ki, locsold meg a paprika visszamaradt olajával, pici vízzel, és tedd vissza, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük