4 gazdag raguleves
Akár főfogásnak is beillik
A raguleves hamar elkészíthető, mégis különleges. Akár főfogásnak is megfelelő, télen pedig különösen jólesik a gőzölgő tányér látványa.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ragulevesek remek téli fogásnak bizonyulnak, hiszen táplálóak és forrón a legfinomabbak, egy szelet kenyérrel pedig akár könnyebb főételnek is beillenek.

Ha fogyókúrázol, akkor egyenesen ajánlott, hogy ebédre vagy kora este az alábbi éhségűző levesek közül válassz magadnak.

Erdélyi raguleves

Hozzávalók:

  • fél kg csirkeaprólék
  • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél

Az aprólékot a megtisztított, hosszában négyfelé vágott zöldséggel, sóval, babérlevéllel ízesített vízben főzd meg.

A vajból és egy evőkanál lisztből készíts világos rántást, sűrítsd be vele a levest, és öt percig forrald. Végül keverd simára a tejfölt a maradék liszttel, szűrőkanálon keresztül add a leveshez, és forrald még három percig.

Zöldborsós csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkeaprólék
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • ízlés szerint só

A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítsd fel, majd a felforrósított olajon pirítsd át. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold addig, amíg zsírjára visszasül, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kis kockára vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítsd néhány percig, majd hintsd rá a lisztet, és - további két percig kevergetve a tűzön - öntsd fel egy liternyi vízzel.

Szórd bele a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd puhára. Végül add hozzá a zöldborsót is, majd a citromlével és a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. A megmaradt petrezselyemzöldet szórd rá, az edényt húzd le a tűzről, és befedve hagyd állni még 10 percig, csak azután tálald.

Tárkonyos raguleves cipóban

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 tojássárgája
  • 1 doboz tejföl
  • 1 lapos kávéskanál tárkony
  • 1 kanál liszt só, bors, ecet
  • 4 fél kilós cipó

A szalonnát darabold fel és pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megdinsztelődött, add hozzá a kockára vágott sertéscombot. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és nagy lángon kezdd főzni. Ha felfőtt, vedd takarékra a lángot, és add hozzá a tárkonyt, sózd, borsozd, és adj hozzá egy pici ecetet. Miután a hús megpuhult, egy kanál liszttel és kevés vízzel habard be.

A cipók kalapját vágd le, a belsejüket kapard ki, majd sütőben pirítsd ropogósra. A tojások sárgáját tejföllel keverd össze, és minden cipóba tegyél egy evőkanálnyit, majd merd rá a forró ragulevest. A megpirult cipókba tálald a forró ragulevest.

Gombás raguleves

Hozzávalók:

  • 2 csomag csirkeaprólék
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 dl olaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • majoránna
  • egy kis darab gyömbér
  • köménymag
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Az olajban párold meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a gombát, a felszeletelt zöldségeket, hintsd meg petrezselyemmel, pirospaprikával, és egy kevés vízzel párold puhára.
A közben az egy liter vízben megfőzött csirkeaprólékot add hozzá, sózd meg, borsozd, és vászon- vagy tüllzacskóban főzd bele a fűszereket. Keverd el a tejföllel, és forrón tálald.

Blog.hu ajánló