4 gazdag bableves receptje

Bár a nagy hidegnek egyelőre vége, még mindig jólesik egy finom, gőzölgő leves. Próbáld ki remek receptjeinket, hogy felmelegedve várhasd a tavaszt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bableves a magyar konyha egyik legtöbbet főzött étele. Készítheted szárazbabból, fejtett babból vagy zöldbabból.

Ráadásul a három fajtát különböző húsokkal és zöldségekkel variálva rengeteg változatot kipróbálhatsz.

Ha felkeltettük érdeklődésed, próbáld ki mennyei receptjeinket.

Jókai bableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg sertéscsülök
  • 20 dkg szárazbab
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 petrezselyemgyökér
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ecet

A babot a főzés előtti napon áztasd be. Rakd fel főni, és tedd bele a csülköt, a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Amikor a bab puhulni kezd, öntsd hozzá a kockára vágott zöldségeket. Mielőtt teljesen készre főznéd, tedd bele a felkarikázott füstölt kolbászt. A vajat a liszttel keverd össze. Amikor a csülök puha, vedd ki, és az előbb elkészített masszával rántsd be. Add hozzá a tejfölt és ízlés szerint ecetet. A csülköt kockázd fel, és szórd vissza a levesbe, majd tálalhatod is.

Káposztás bableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • ecet
  • babérlevél

A babot a főzés előtti napon áztasd be. Másnap tedd fel főni. Sóval, babérlevéllel ízesítsd. A felaprózott hagymát az olajon pirítsd meg. A kimosott savanyú káposztát tedd rá, és párold a hagymán egy kicsit. Amikor a bab már majdnem kész, öntsd a levesbe a káposztát. Egy kis olajra szórd rá a lisztet, és pirítsd meg. Szórd meg pirospaprikával, engedd fel hideg vízzel, és rántsd be vele a levest. Végül karikázd bele a kolbászt, és főzd még néhány percig.

Szárazbableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szál sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • babérlevél
  • pirospaprika

A babot előző nap meleg vízbe áztasd be. Tedd fel főni körülbelül 2 liter vízben. Amikor már félpuha, add hozzá a megtisztított, hosszában felvágott zöldségeket. Pici olajon pirítsd meg a lisztet, és szórj rá egy kis pirospaprikát. Rántsd be vele a levest, és kész is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldbab
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél

Az olajon dinszteld meg a vöröshagymát. Vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a felkockázott húst. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg babérlevéllel, és keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor a hús már kezd kifehéredni, öntsd fel vízzel, és párold puhára. Tedd hozzá a kockára vágott krumplit és a zöldbabot. Önts rá vizet, és főzd a zöldségeket is puhára. A lisztet a tejföllel keverd csomómentesre, majd habard be vele a levest.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük